Thomas De Gendt stapt geblesseerd uit de Dauphiné

Thomas De Gendt stapt geblesseerd uit de Dauphiné

Thomas De Gendt in zijn gele trui Foto: Photo News

Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) gaat in de slotetappe van het Critérium du Dauphiné niet meer van start. Zijn ontstoken rechterpols heeft in de eerste plaats rust nodig. Dat besprak hij met ploegmanager Marc Sergeant en ploegdokter Servaas Bingé.

“Ik liet Marc die pijnlijke plaats betasten. Als je er licht op duwt, voel je dat het kraakt. Dat betekent dat er zich daar vocht heeft opgestapeld. Elke dag deden die twee pezen op de rechterarm die naar de pols lopen meer en meer pijn. Het zit al sinds vrijdagmiddag gezwollen”, legde De Gendt uit. “De kinesist behandelde de ontsteking al met onder andere warmtecompressen, maar het is raadzamer dat ik de slotrit aan mij laat voorbijgaan. Het is de derde dag begonnen. Waarschijnlijk omdat ik door de tijdrithouding een andere positie aannam op het stuur zelf. Met verder te koersen is het alleen maar verslechterd.”

“Ik kon theoretisch gezien nog de bergtrui pakken, ook al was de kloof met Bouwman al heel groot, maar dan moest ik mee zitten in de ontsnapping van de dag. Met de rechterarm aan het stuur trekken en schakelen is een heel pijnlijke bedoening geworden. Dus is het zinloos. Ik neem beter een extra dagje rust in het vooruitzicht van het BK tijdrijden dat in Chimay wordt gehouden. Dat is al over anderhalve week. Het is mooi geweest in deze Dauphiné: een ritzege en vijf dagen gele trui. Ik onthoud dat ik heel goede benen had, vrijdag uitgezonderd. Nu is het belangrijkste dat ik op en top fit aan de start kom van de Tour in Düsseldorf”, aldus de Belgische smaakmaker van de week.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.