Politie zoekt getuigen:

Twee auto’s rijden weg na zwaar ongeval op E40: drie kinderen gewond, ouders zwaargewond

© tlg, blg

Deze middag omstreeks 12.23 uur heeft zich een zwaar verkeersongeval voorgedaan op de E40 ter hoogte van de oprit Beernem (richting Kust). Door gevaarlijke manoeuvres van twee voertuigen raakte een derde voertuig op de middenberm. De vijf inzittenden van die wagen raakten gewond, twee zijn er erg aan toe, maar verkeren niet meer in levensgevaar.

adm

Twee voertuigen proberen de snelweg op te rijden, door de drukte richting kust lukt dat niet meteen. Het achterste voertuig, een Mercedes, weet in te voegen. Het tweede vindt geen gaatje en rijdt verder over de pechstrook. Kort daarna beslist het eerste voertuig om vanop de pechstrook in te voegen. Om plaats te maken gaat de Mercedes naar de tweede rijstrook.

Op de tweede rijstrook rijdt een Citroen Picasso, met aan boord een gezin (twee volwassenen en drie kleine kinderen). De Citroën moet dan uitwijken voor de Mercedes. Ze rijdt dan op de middenberm en eindigt in de gracht. Het voertuig gaat overkop en komt op zijn dak te liggen.

Zwaargewond

Alle inzittenden moesten worden bevrijd uit het voertuig Citroen Picasso. De twee volwassenen verkeren niet meer in levensgevaar, maar zijn er nog steeds erg aan toe. De drie kinderen raakten lichtgewond. Allen werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Brugge.

De beide voertuigen die aan de oorsprong lagen van het ongeval zijn niet op de plaats van het ongeval gebleven en hebben hun weg verdergezet richting kust. Eén van de voertuigen betrof een grijze Mercedes. Op dit ogenblik wordt alles in het werk gesteld om de voertuigen en bestuurders die betrokken waren in het ongeval te identificeren.

De bestuurders van de beide voertuigen, alsook getuigen die het ongeval zagen gebeuren, worden verzocht zich aan te melden bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie