Boma draait zijn worsten in deze oude melkerij

De oude melkerij heeft een opvallend nieuw logo. Foto: svl

Berlare / Overmere -

De filmploeg die de derde film van De Kampioenen draait, streek het voorbije weekend neer in Overmere. Net als in de tweede film doet de oude melkerij in de Fortstraat dienst als decor. Marijn De Valck die voorzitter Boma speelt verscheen op de set.

De avonturen van de sympathiekste amateurvoetbalploeg van ons land FC De Kampioenen zal voor een derde keer schitteren op het witte doek. Om de tweede film de bekijken trokken vorig jaar bijna 700.000 mensen naar de cinema. Skyline Entertainment produceert nu de derde prent die de naam ‘Kampioenen Forever’ meekreeg. En net als in de tweede werden er nu ook opnames gemaakt in de oude melkerij in de Forstraat die nu deel uitmaakt van raffinaderij Baeten nv. “Wij zijn gespecialiseerd in het raffineren van dierlijke en plantaardige vetten en oliën voor menselijke consumptie”, zegt gedelegeerd bestuurder Matthias Baeten. “Dat heeft niets met de film te maken, maar toen de productie twee jaar geleden bij ons kwam aankloppen was ik direct enthousiast. We verdienen er niets aan, of het is niet per se reclame voor onze firma, maar het is wel leuk dat we creatieve mensen op deze manier kunnen helpen. En het resultaat mocht er zijn. Ik ben met mijn gezin naar Jubilée Général gaan kijken en we hebben ons geamuseerd. Dat zal ongetwijfeld deze keer niet anders zijn.”

Het gebouw in de Fortstraat werd gebruikt als worstenfabriek. “Balthasar Boma, gespeeld door Marijn De Valck maakt zijn Boma Worsten bij ons blijkbaar. De opnames waren vooral op zaterdag , ze hebben ons werkschema niet in de war gestuurd. We hebben een minimum aan inspanningen moeten doen deze keer.” Het grootste deel van de opnames vindt plaats in Zuid-Afrika. Voorzitter Boma en zijn vrienden gaan er op zoek naar een jong talent om de club van de ondergang te redden. In december van dit jaar komt Kampioenen Forever in de bioscoopzalen. Regisseur is opnieuw Jan Verheyen.

ayer_b5d70_rqe01175",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:postrollUrl,loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"0_rqe01175"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function r(e){gemiusStream.event("21813201",l,t,e);var a=r.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+t+"sec - totalTime: "+i+"sec - Caller: "+a),"playing"==e&&s&&prerollUrl&&!~prerollUrl.indexOf("corelio-preview")&&(console.log("tracking empty ad"),(new Image).src="https://adhese.nieuwsblad.be/track/875367/sl53121/?t="+i,s=!1)}if(!~e.indexOf("incontent")&&!callback0_rqe01175&&~e.indexOf("0_rqe01175")){var a=document.getElementById(e),l="0_rqe01175",n="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",t=0,i=0,o=0,d="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,s=!0,c=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:d},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];callback0_rqe01175=!0,a.kBind("metadataReceived",function(){var e,r=a.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");i=a.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var l=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(l.length>0)for(var n=l.length;n>=l.length;n--){var t=l[n-1];t&&t.parentNode.removeChild(t)}if(r&&r.Source){var o=r.Source;switch(o){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",s=document.createElement("div"),c=a.parentNode;s.className="video-source-origin",s.innerHTML="Bekijk meer video's van "+o+' op '+d+"",c.parentNode.insertBefore(s,c.nextSibling)}}}),a.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,r){t=t!=Math.round(e)?Math.round(e):t}),a.kBind("changeMedia",function(e,r){gemiusStream.closeStream("21813201",l,t),l=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",l,i,c,[],n)}),a.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==t&&o||(i>t&&r(e),0==t&&"playing"==e&&(o=1)))}),a.kBind("doStop",function(e,a){i>t&&r("stopped")}),a.kBind("seeked",function(e){i>t&&(t=e,r("seekingStarted"))}),a.kBind("playerPlayEnd",function(e,a){r("complete")}),a.kBind("doReplay",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",l,t),t=0,l=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",l,i,c,[],n),r("playing")}),a.kBind("onAdPlay",function(e,r,a){s=!1})}})
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees