'Eddy Wally' leeft (en is groter dan ooit)

'Eddy Wally' leeft (en is groter dan ooit)

De reus Eddy Wally werd, in bijzijn van meter Marina Wally en peter Eric De Ceuninck en burgemeester Dirk, gedoopt door de pastoor. Foto: slr

Meulebeke / Evergem -

De reus van Eddy Wally woont voortaan in Meulebeke. Op de jaarlijkse kermis werd hij zaterdag door de pastoor en door Eddy’s dochter Marina gedoopt.

De reus van Eddy Wally liep vorig jaar nog mee in de jaarlijkse reuzenstoet in Meulebeke, maar woont nu ook in de berengemeente. Op de jaarlijkse kermis werd hij zaterdagavond door de pastoor gedoopt.

Dochter Marina Wally kwam speciaal afgezakt naar de kermis om het meterschap van de reus op zich te nemen. Eric De Ceuninck mag zich voortaan de peter van ‘Eddy Wally’ noemen. Het waren Jean-Pierre Lannoo en Johnny Wastijn die de reus van Eddy Wally een tweede leven hebben gegeven.

“Op een congres kregen we twee jaar terug te horen dat er maar weinig reuzen worden gemaakt van hedendaagse iconen”, zegt Johnny Wastijn. “De spreker gaf toen het voorbeeld aan van Eddy Wally. Het leek ons mooi om die reus te gebruiken in onze reuzenstoet en zo gingen we op zoek.”

De reus stond toen de verloederen in Waasmunster. De eigenares schonk ‘Eddy Wally’ vervolgens aan het kermiscomité. Vorig jaar kwam de reus al een eerste keer naar Meulebeke tijdens de reuzenstoet. “Dat was toen, ondanks de regen, een succes. Veel mensen vonden het geweldig dat ‘Eddy Wally’ naast onze traditionele reuzen liep”, zegt Wastijn. “We zijn dan ook heel blij dat we reus Eddy Wally als nieuwe inwoner van de gemeente mogen verwelkomen.”

Na de doop van de reus gaf dochter Marina Wally nog een klein optreden voor alle aanwezigen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees