Spaanse topclub kan hem door transferverbod ten vroegste halen in januari 2018

Atlético Madrid wil Dendoncker ‘reserveren’

Atlético Madrid wil Dendoncker ‘reserveren’

Foto: ISOSPORT

Atlético Madrid wil Leander Dendoncker binnenhalen. Dat kan wel pas vanaf januari 2018, als het transferverbod van Atlético opgeheven is.

De 22-jarige middenvelder van Anderlecht geniet al een tijdje interesse van Atlético – trainer Diego Simeone wil hem er graag bij. Een belangrijke rol in het dossier is weggelegd voor de manager van Dendoncker en dat is Christophe Henrotay. Henrotay is huismakelaar bij Atlético en hield er ook het dossier van Youri Tielemans warm, die uiteindelijk naar AS Monaco trok. Volgens Spaanse bronnen zit hij deze week met het bestuur van Los Rojiblancos samen.

Een transfer deze zomer kan dus niet, vanwege dat transferverbod. Atlético had de regels overtreden bij het vastleggen van minderjarige spelers en werd daarvoor bestraft. Maar het kan wel al een akkoord met Anderlecht én de speler uit de brand proberen te slepen, voor een van de volgende mercato’s, in januari of juni 2018. Voor Anderlecht zou dat niet slecht zijn, zo kan het nog over Dendoncker beschikken in de Champions League en intussen een vervanger zoeken.

Dendoncker zelf staat niet weigerachtig tegenover een extra jaar bij paars-wit, zeker niet als hij daarna naar de Primera Division kan, waar hij al langer van droomt – hij spreekt overigens perfect Spaans. Om hem te overtuigen om nog een jaar te blijven, is Anderlecht zelfs bereid om hem een spectaculaire contractverbetering aan te bieden. De geïnteresseerde clubs, waaronder Atletico dus, zullen intussen met minstens 30 miljoen euro over de brug moeten komen om het bestuur te overtuigen.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden