Studio Brussel lost tweede docureeks over chef-kok van ‘The Jane’, “maar we willen geen tv-zender worden”

Studio Brussel lost tweede docureeks over chef-kok van ‘The Jane’, “maar we willen geen tv-zender worden”

Amper twee weken na California Love, waarin Stijn Van de Voorde de Amerikaanse muziekgeschiedenis indook, pakt Studio Brussel vandaag uit met zijn tweede docureeks. In Tastes of the World gaat Nick Bril, chef-kok bij Sergio Hermans’ restaurant The Jane in Antwerpen en parttime dj, zes afleveringen op zoek naar exclusieve gerechten die hij op Tomorrowland kan serveren. Bril trok de wereld rond om zes ‘smaakmakers’ te zoeken, ambassadeurs die houden van eten, muziek en uitgaan én die hun favoriete gerechten willen bereiden op het dancefestival eind juli.

Net als California Love wordt Tastes of the World enkel uitgezonden op VRT NU, het digitale platform van de openbare omroep. “We zijn niet van plan om van Studio Brussel ook een tv-zender te maken”, zegt nethoofd Jan Van Biesen. “Qmusic heeft met Q2 die stap wel gezet, maar die ambitie hebben wij niet. Wel willen we via VRT NU ons aanbod verrijken. Dat doen we al langer met korte filmpjes op sociale media – net als onze collega’s van MNM, trouwens – maar nu hebben we ook een platform voor bredere content. Daar spelen we met deze reeksen dus op in.”

Tastes of the World belandt vandaag integraal op VRT NU. “Dat past het best bij ons doelpubliek”, zegt Van Biesen. “Jongvolwassenen hebben een druk sociaal leven en zitten nu volop in de examens. Op VRT NU kunnen ze on demand kijken, wanneer het hen best past. Een beetje zoals Netflix, maar van ons moet je geen fictie of natuurdocumentaires verwachten. We houden vast aan het muzikale DNA van Stubru. Deze keer betrekken we daar eten bij, omdat ook dat een belangrijk aspect van Tomorrowland is. Of er nog series volgen, wachten we af. Eerst willen we het kijkgedrag van ons publiek analyseren, daarna hakken we die knoop door.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees