Interieur

Deze mysterieuze architecte richtte Melania’s vertrekken in het Witte Huis in

Deze mysterieuze architecte richtte Melania’s vertrekken in het Witte Huis in

Vijf maanden na de inauguratie van haar echtgenoot is ook Melanie Trump dit weekend ingetrokken in het Witte Huis. Maar niet zonder haar nieuwe woonst naar haar smaak te laten inrichten. Dat liet ze over aan interieurdesigner Tham Kannalikham.

Het Witte Huis verstuurde in februari al een verklaring uit dat de Latijns-Amerikaanse interieurdesigner Tham Kannalikham was gevraagd om de privévertrekken onder handen te nemen, in afwachting van de komst van Melania en Barron.

Kannalikham studeerde aan het Fashion Institute of Technology en werkte voor Ralph Lauren Home voor ze haar eigen designbureau in New York oprichtte. Discretie is haar handelsmerk: noch op haar website noch elders op het internet vind je een overzicht terug van haar projecten. Haar website is enkel toegankelijk met een paswoord.

Deze mysterieuze architecte richtte Melania’s vertrekken in het Witte Huis in
Tham Kannalikham (links) op de Institute Of Classical Architecture & Art 35Th Annual Arthur Ross Awards Foto: ISOPIX

Kannalikham is overigens niet dezelfde ontwerper die werd ingeschakeld voor het penthouse van de familie in New York. De bovenste drie verdiepingen van de Trump Tower werden ingericht door Angelo Donghia die zich vooral liet inspireren door het paleis van Versailles, met veel goud en marmer als resultaat.

Volgens gespecialiseerde websites is dat niet de stijl die we van Kannalikham moeten verwachten: zij staat eerder bekend om een klassieke, traditionele aanpak en heeft een bijzondere interesse voor 18de-eeuwse architectuur.

Hoewel de historische ruimtes van het Witte Huis niet mogen worden aangeraakt, worden de twee bovenste verdiepingen van de presidentiële ambtswoning wel heringericht naar de smaak van de nieuwe bewoners.

De Obama’s schakelden destijds Michael Smith in, interieurarchitect van de sterren, die in 2010 ook de Oval Office van een make-over voorzag. De familie Bush liet het decoreren over aan Kenneth Blasingame en de Clintons woonden in een interieur van Kaki Hockersmith.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees