Maasmechelaar houdt verrader twee dagen vast in appartement

Maasmechelaar houdt verrader twee dagen vast in appartement

Foto: Tom Palmaers

Maasmechelen -

Een 36-jarige man uit Maasmechelen riskeert een celstraf van 20 maanden omdat hij een man twee dagen lang opsloot in zijn appartement. Het slachtoffer zou de Maasmechelaar tijdens een eerder politieonderzoek verraden hebben aan de inspecteurs.

Op 10 februari nam de vader van het slachtoffer contact op met de politie nadat zijn zoon na twee dagen vrijgelaten werd door zijn gijzelnemer. De man werd eerder die week vanuit Lanaken meegelokt naar het appartement van de Maasmechelaar. Daar moest het slachtoffer uren lang op zijn knieën zitten. “Probeerde hij toch recht te staan, dan kreeg hij slagen met een stok of werd hij in een wurggreep genomen”, vertelt de procureur. De verdachte wilde hem een lesje leren nadat de man hem eerder verraden had tijdens een politieonderzoek.

Diefstal

De dertiger verwittigde ook twee vrienden die enkele uren later een bezoek brachten op het appartement. Een van hen kwam verhaal halen over een diefstal die het slachtoffer zou gepleegd hebben bij zijn moeder. Toen hij geen deftig antwoord kreeg, gaf ook hij de man enkele vuistslagen en sloeg de gsm van de gijzelaar stuk op de grond. De derde beklaagde ontkent het slachtoffer te hebben aangeraakt. “Ik was er gewoon bij maar toen ik zag dat ze de man sloegen, heb ik gevraagd om daarmee te stoppen. We zijn meteen weer naar huis gegaan”, verklaarde hij.

De procureur eist celstraffen tussen zes en twintig maanden. De advocaten van de eerste twee beklaagden vragen straffen met uitstel. Voor de derde verdachte wordt de vrijspraak gevraagd. Het slachtoffer stelde zich geen burgerlijke partij.

Vonnis op 26 juni.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio