Man riskeert 10 maanden omdat hij dreigt zoontje van onderzoeksrechter te vermoorden

Man riskeert 10 maanden omdat hij dreigt zoontje van onderzoeksrechter te vermoorden

Foto: BELGA

Tongeren -

De procureur eist een celstraf van tien maanden en een geldboete van 1.200 euro voor een gevangene die dreigde het zoontje van de onderzoeksrechter in Tongeren ‘kapot te maken’. Hij moest beslissen over het feit of de man zijn eigen kind nog mocht zien.

Op 17 maart moest de gevangene voor de onderzoeksrechter in Tongeren verschijnen in verband met een drugsdossier. Na enkele agressieve uithalen, werd de man terug naar de cel gebracht. Daar hoorden agenten hem tegen een medegevangene zeggen dat hij het zoontje van de onderzoeksrechter zou vermoorden door hem de keel over te snijden indien hij zelf zijn kind niet meer zou mogen zien.

Vrijspraak

De advocaat van de man vraagt echter de vrijspraak omdat de agenten tegenstrijdige verklaringen zouden afgelegd hebben. “De agenten weten zelf niet wat er precies gezegd werd”, aldus zijn raadsman. “De ene heeft gehoord dat hij hem in brand zou steken, de andere spreekt over de keel oversnijden. Nog iemand anders houdt het enkel bij ‘hem kapotmaken’. Op die manier kan dit niet zomaar bewezen verklaard worden. Verder ging dit ook om een privégesprek tussen mijn cliënt en een medegevangene. De dreigingen zijn nooit rechtstreeks in de raadkamer geuit.”

Vonnis op 26 juni.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio