Europol geeft tien nieuwe beelden vrij van voorwerpen die thuis bij pedofielen staan

 Europol geeft tien nieuwe beelden vrij van voorwerpen die thuis bij pedofielen staan

Europol kreeg al 10.000 reacties op de foto’s van voorwerpen die het op de website plaatste. Ze hopen dat mensen de beelden, fragmenten uit opnamen van kindermisbruik, herkennen en de politie zo naar de daders kunnen leiden. Vandaag zijn tien nieuwe beelden vrijgegeven.

Een ijzeren containertje voor medisch gebruik, opvallende muurtegels, een ketting met iets wat lijkt op een groene snor, een trui met opvallende opdruk, een antieken caroussel (draaimolen), een kussensloop met koeienvelmotief, een drinkbeker en medicijnen voor dieren. Wie de beelden meent te herkennen, wordt gevraagd de politie te contacteren.

Op de foto’s, fragmenten van beelden waarop kindermisbruik te zien is, zijn geen personen te zien, maar details. Zaken die op beelden van kindermisbruik op de achtergrond te zien zijn. Europol hoopt dat mensen de objecten herkennen en dat dat kan helpen bij de opsporing van slachtoffers en daders.

Nog geen arrestaties

Begin juni verspreidde Europol al een twintigtal foto’s. Daar kwamen tot nu toe zo’n 10.000 reacties op uit heel Europa. Een groot succes. Ze hebben nog niet geleid tot arrestaties, maar bij Europol zijn ze ervan overtuigd dat de informatie bruikbaar is en dat er kinderen kunnen worden gered van misbruik.

Gezien het grote aantal reacties, heeft de Europese politiedienst maandag dus nog tien extra beelden op de website geplaatst.

Geen zaken die bij het grote publiek direct een belletje zullen doen rinkelen, maar wel bij mensen die ze ooit zien staan hebben in een woning. Die tips kunnen voor een nieuw spoor zorgen in onderzoeken die al jaren vastzitten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees