Politiezone Midow installeert derde BIN in Wakken

Politiezone Midow installeert derde BIN in Wakken

Er zijn al 22 vrijwilligers die zich aangesloten hebben bij het nieuwe buurtinformatienetwerk in Wakken. Foto: evd

Dentergem / Wakken -

In de politiezone Midow is er sinds vorige week officieel een derde buurtinformatienetwerk (BIN) geïnstalleerd, na twee in Meulebeke.

Het charter werd ondertekend door burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht), korpschef Hans Malysse, gemandateerde van de politie, commissaris Philip Lavaert, coördinator Filip Delbaere en co-coördinator Andy Sanders. In dit samenwerkingsverband tussen burgers en politie tekenden al tweeëntwintig buren uit de driehoek Markegemstraat-Kapellestraat-Ommegangstraat het huishoudelijk reglement.

Het doel is om misdaad preventief te bestrijden, het algemeen veiligheidsgevoel te verhogen en het sociaal buurtgevoel bevorderen. BIN-leden en politiediensten zullen voortaan informatie en preventietips uitwisselen.

De burgers melden verdachte handelingen aan 101. Met een sms worden ze via de coördinator op de hoogte gehouden van zaken waarvoor alertheid gevraagd wordt. Nieuwe kandidaten zijn altijd welkom. Informatie inwinnen kan via e-mail bij filip.delbaere@telenet.be of via 0475-71.79.09.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio