Agent 212 waakt voortaan over verkeersparcours

Agent 212 waakt voortaan over verkeersparcours

Met de gocart rijden doe je in Westende-Bad onder het toeziend oog van Agent 212, die boven alles uittorent. Foto: vln

Middelkerke / Westende -

Middelkerke houdt zijn traditie van stripstandbeelden in eer. Het beeld van Agent 212 werd gisteren onthuld op het Rauschenbergplein in Westende-Bad.

Het gemeentebestuur blijft investeren in het stripgebeuren. Een van de meest opvallende initiatieven is nog steeds de stripbeeldengalerij op de zeedijk in Middelkerke, maar sinds gisteren heeft Westende nu ook een exemplaar in de vorm van Agent 212. Niet in brons weliswaar, maar in polyester. De locatie, het Rauschenbergplein in Westende-Bad, is niet toevallig gekozen.

“Een van de nieuwe realisaties van het gemeentebestuur is een gocartparcours op het plein en We wilden dat parcours opnieuw het unieke stripkarakter geven dat zo typerend is voor Middelkerke”, legt schepen Michel Landuyt (Open VLD) uit. “De jeugddienst legde daar meteen ook een leuk verkeersparcours aan. De dienst toerisme en citymanagement ontfermde zich dan weer over het stripelement: het beeld van Agent 212, want wat voor stripfiguur is beter geplaatst om perfect zichtbaar het verkeer in goede banen te leiden? Het beeld torent er drie meter hoog boven alles uit en als je op het plein wandelt, fietst of met de gocart rijdt, word je eveneens door de verkeersregels van onze bijzondere agent omringd”, zegt de schepen glimlachend.

2017 wordt overigens een heel bijzonder stripjaar voor de gemeente met een derde stripmuur rond Nero, die deze zomer wordt geschilderd. Het nieuwste album ‘Jommeke: missie Middelkerke’, met de badplaats in een hoofdrol, ligt vanaf 21 juni in de winkels. Op 19 juni wordt in het Normandpark het kunstwerk ‘De Straalvogel’ onthuld. Er komt met Stripleuk een nieuw stripevenement op zondag 25 juni en ook het Middelkerkse Stripfestival staat dit jaar in het teken van ‘Jommeke en de Straalvogel’.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio