Dossier aangeboden door A.S.Adventure

Checklist voor de backpacker

Checklist voor de backpacker

Foto: A.S.Adventure

Stel: je wil binnenkort op vakantie met je backpack, maar je weet niet wat je allemaal moet meenemen? Onze experts selecteerden 13 basics die niet mogen ontbreken op jouw avontuur.
Dossier aangeboden door A.S.Adventure.

Trekkingrugzak

Het is belangrijk dat je jouw trekkingrugzak perfect op jouw maat en lichaamsbouw afstelt. Ontdek hier hoe je de juiste rugzak kiest.


Geïntegreerd drinksysteem

Handig wanneer je geen zin hebt om je zware rugzak neer te zetten telkens je een slok water wil.


Tent en haringen

Kies voor een tent die niet te veel weegt, maar wel voldoende ruimte heeft voor je rugzak. Een tent die plaats biedt aan één persoon extra of een exemplaar met een voortentje is ideaal.


Slaapzak

Kijk goed naar het temperatuurbereik van je slaapzak. ‘Comfort’ is ideaal voor vrouwen, ‘limiet’ is voor mannen voldoende. Ontdek onze Cape Lite slaapzak van Nomad en slaap tot 4-8°C mét korting.


Isolerend slaapmatje

Je slaapzak mag nog zo warm zijn: als je slaapmat de kou van de ondergrond niet tegenhoudt, ben je eraan voor de moeite.


Extra veters

Als je veter het begeeft, is het gedaan met wandelen. Kies voor een reservesetje dat het best aansluit bij de vorm en stijl van je originele veters.


Wandelschoenen

Kies voor stevige exemplaren die voldoende grip hebben. Met een zware rugzak op je rug kunnen je voeten wel wat extra steun gebruiken. Scoor Timberlands met korting, zowel voor mannen als voor vrouwen.


Wandelkousen

Met een paar technische wandelsokken heb je een extra isolerende en vochtregulerende schokdemper aan je voeten. Ga voor wol of synthetisch, want katoen blijft langer vochtig.


Money belt

Geen zin om steeds je halve rugzak te doorploegen op zoek naar wat kleingeld? In een riem met geheim ritszakje zit je cash altijd binnen handbereik én veilig verborgen voor zakkenrollers.


Hoofdlamp

Zo heb je je handen vrij wanneer je in het donker de afwas moet doen of je tent wil opzetten.


Kaart en kompas

Ideaal voor wie niet afhankelijk kan of wil zijn van moderne technologie. Tip: richt je kaart altijd eerst naar het noorden met behulp van je kompas.


Sneldrogende handdoek

Kies een handdoek gemaakt van microvezel: die zijn extreem snel droog en wegen niet veel.


EHBO-kit

In de A.S.Adventure Stores vind je verschillende kant-en-klare eerstehulpkits voor elke soort reis.

 

Nòg meer tips & tricks ontdek je hier!

Koop nu je kampeerspullen en geniet van een voordelige prijs!
Ontdek onze buitengewone zomerpromoties op kampeermateriaal en reisbenodigdheden.

 

Corrigeer