Dossier aangeboden door A.S.Adventure

13 must-haves op jouw tropische vakantiebestemming

13 must-haves op jouw tropische vakantiebestemming

Foto: A.S.Adventure

Zoek je graag exotische oorden op? Of je nu kiest voor zon, zee en strand of liever een actieve vakantie in de jungle plant, sommige dingen laat je maar beter niet thuis wanneer je naar de tropen trekt. Onze experts helpen je op weg.
Dossier aangeboden door A.S.Adventure.

Uv-werende kledij

Met enkel zonnecrème op je onbedekte lichaamsdelen kom je er niet in de tropen. Draag dichtgeweven kledij met een hoge UPF-waarde om de schadelijke uv-stralen tegen te houden.


Tropenschoenen

Deze canvasschoenen met rubberen zool zijn licht en luchtig, ideaal bij hoge temperaturen.


Liner

Een slaapzak is veel te warm voor een tropennacht. Slaap in een dunne liner of lakenzak uit zijde: dat is frisser en hygiënischer.


Zonnehoed

Een zonnehoed is handig om de zon uit je gezicht te houden én je te behoeden voor een zonneslag. Ontdek de coole modellen van Barts, zowel voor mannen als voor vrouwen.


Zonnecrème

Op de evenaar brandt de zon veel harder dan bij ons, dus gebruik een zo hoog mogelijke beschermingsfactor. Wist je trouwens dat ‘Outdoor & Sea’ van Care Plus ook beschermt tegen kwallen, koralen en zeeanemonen?

Tip: geniet van -50% korting op je tweede Nivea-product.


Verrekijker

Trek je op safari in een stoffige omgeving? Kies dan voor een gasgevulde verrekijker, die stof- en waterdicht is.


Insectenspray

In combinatie met lange mouwen en broekspijpen hou je die venijnige muggen zo op afstand. Vergeet ook je malariapillen niet!


Afritsbare broek

Twee voor de prijs van één: overdag in short, ’s avonds in lange broek. Zo ben je steeds voorbereid op schommelende temperaturen.


Waterdichte tas

Berg je camera op in een waterdichte tas en maak hem elke dag schoon, zodat er geen zand, stof of vocht in kan blijven zitten.


EHBO-kit

In een warm en vochtig klimaat kunnen wondjes snel ontsteken. Geef bacteriën geen kans en verzorg kleine kwetsuren snel.


Waterfilter

Kraantjeswater is in warme streken vaak niet honderd procent betrouwbaar. Koop water in flessen of gebruik een waterfilter (ook verkrijgbaar in druppels of tabletjes).


Reisstekker

Met een universele adapter kun je overal ter wereld je digitale camera, laptop of scheerapparaat aansluiten op het elektriciteitsnet.


Powerbank

Batterij van je smartphone of mp3-speler leeg? Een reisoplader voorziet ze van de nodige energie, zelfs als je middenin de jungle vertoeft.

 

Op zoek naar een kwaliteitsvolle reistas tegen een voordelige prijs? Gevonden!
Ontdek onze sterke reistassenpromo’s of profiteer van – 10 % korting op ons aanbod van meer dan 150 trolleys.

Nòg meer tips & tricks ontdek je hier!

Corrigeer