Dossier aangeboden door A.S.Adventure

Checklist voor een wandelvakantie

Checklist voor een wandelvakantie

Foto: A.S.Adventure

Een goede wandelschoen maakt een wereld van verschil voor wie op vakantie regelmatig een stevige wandeltocht maakt. Maar er zijn nog een aantal basics die zeer goed van pas kunnen komen tijdens je trip. Onze experts selecteerden er tien en geven extra tips.
Dossier aangeboden door A.S.Adventure.

Wandelschoenen

Wandel je graag op vlak terrein of in het bos, dan is een A-schoen met een lage of hoge schacht perfect. Meer uitdagende hellingen en ondergronden vragen om een B-schoen. Tip: scoor Timberlands met korting, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Hoe kies je de beste wandelschoen? Ontdek het hier:


Wandelkousen

Trek tijdens een lange wandeling nu en dan een vers paar droge kousen aan. Zo vermijd je wrijving en blaren op je voeten. Telkens je je voet neerzet bij het wandelen, gaat er een schok door je lichaam. Op lange termijn kan het je heel wat last bezorgen aan je voeten, knieën, heupen en rug. Daarom is een goede wandelsok altijd voorzien van verdikkingen op plaatsen die het zwaarst worden belast, zoals de hiel, de bal van de voet en de tenen, voor extra schokdemping op ruw terrein.


Inlegzooltjes

Een paar wandelzolen op maat van jouw voettype zorgt voor extra stabiliteit, comfort en schokdemping.


Wandelstokken

Wandelstokken ontlasten je gewrichten en geven je extra stabiliteit bij het dragen van je trekkingrugzak. De beste wandelstokken bestaan uit licht aluminium en zijn makkelijk instelbaar.


Dagrugzak

Voldoende voor een lunchpakket, twee liter water, een EHBO-kit en een regenjasje. Draag je meer dan 8 kg of 30 liter met je mee op dagtocht, dan kies je beter voor een tourrugzak.


Drinkfles

Tijdens het wandelen verlies je veel vocht – zeker op een warme dag. Regelmatig een slokje water nemen is dus de boodschap! Voor een dagtocht is 2 liter water zeker niet te veel.


Verrekijker

Denk erom dat een compact model met een sterke vergroting vaak moeilijk te bedienen is. Kies liever voor een grotere kijker die een rustiger beeld oplevert. Ontdek de verrekijker van Bynolyt met korting. Dit robuuste model ligt stevig in de hand en is voorzien van Extra low Dispersion (ED) glas, dat haarscherpe beelden levert die contrastrijk en helder zijn.


Wandel-gps

Je kunt het best vooraf op je computer je eigen routes plannen of bestaande wandelingen downloaden.


Insectenspray

Een muggenbeet kan lastig zijn, maar van de beet van een teek kun je zelfs gevaarlijk ziek worden. Spuit je goed in om vervelende beestjes op afstand te houden. Tip: Draag een lange broek en shirt met lange mouwen, en prop je broekspijpen in je geïmpregneerde, tekenwerende sokken.


Kinderdrager

Kleine kindjes hebben korte beentjes en een beperkt uithoudingsvermogen. Dankzij een handige kinderdrager kunnen ze toch met mama en papa mee op een stevige wandeltocht. Van baby tot kleuter!

 

Minder betalen voor de allerbeste travel gear? Dat kan nu …
Ontdek onze sterke reispromo’s

Wil je alles weten over wandelschoenen?
Hier ontdek je hoe je ze kiest, onderhoudt en hoe je pijnlijke voeten vermijdt.

Nòg meer tips & tricks ontdek je hier!

Corrigeer