Onderzoek naar aanranding in Technopolis afgerond: minderjarigen bestraft met “gepaste maatregelen”

Onderzoek naar aanranding in Technopolis afgerond: minderjarigen bestraft met “gepaste maatregelen”

Foto: VUM

Mechelen / Willebroek / Rumst / Boom -

Het parket afdeling Mechelen heeft woensdag gecommuniceerd over het onderzoek naar de aanrandingen in de Technopolis van 10 mei. Vier minderjarigen werden door de jeugdrechters uit Mechelen en Antwerpen “gepaste maatregelen opgelegd”.

Bij het incident op dinsdag 10 mei in Technopolis werden 16 minderjarigen het slachtoffer van seksuele intimidatie. De politie kwam onmiddellijk na de melding ter plaatse en verhoorde de slachtoffers. Daarop werden vier verdachten geïdentificeerd.

Het parket afdeling Mechelen laat woensdag weten dat het onderzoek is afgerond. “De minderjarige verdachten werden geïdentificeerd en verhoord en ieders aandeel in de feiten werd vastgesteld.”

Een 13-jarige jongen uit Willebroek werd op 8 juni 2017 voor de jeugdrechter in Mechelen geleid wegens aanranding van de eerbaarheid met geweld en belaging. Op dezelfde dag werden een 14-jarige jongen uit Boom, een 15-jarige tiener uit Boom en een 13-jarige jongere uit Rumst voor de jeugdrechter in Antwerpen voor dezelfde feiten voorgeleid. De vier verdachten liepen allen school in Boom.

De jeugdrechters legden elke verdachte maatregelen op, “op maat van elke jongere en binnen de mogelijkheden die de wet hen geeft”. Wat de maatregelen precies zijn, wordt niet gecommuniceerd in het belang van de minderjarigen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio