Deze drie broers mogen hun oude school verbouwen

De broers Geert (60), Hans (59) en Bart (54) Locy, samen met burgemeester Tony Vermeire: allen met veel herinneringen aan Dreef 10. Foto: cte

Zomergem -

Volgend jaar gaat de oude jongensschool in Zomergem tegen de vlakte. De broers Locy, drie oud-leerlingen, mogen die klus klaren én er een nieuw woonproject realiseren. “Dit wordt één van onze grootste en mooiste projecten ooit.”

De voorbereidingen voor het woonproject op de site van de vroegere jongensschool in de Dreef schieten op. Nu is ook de aannemer bekend, en die is Zomergems: Arlo, het bouwbedrijf van Geert (60), Hans (59) en Bart (54) Locy. En of de broers Dreef 10 kennen. “We zijn hier naar school geweest. Onze kinderen ook. Dat doet toch wel iets”, klinkt het.

“We hebben hier tijden onze jeugd kameraden leren kennen die vrienden voor het leven gebleven zijn. Ooit hebben we hier zelfs nog een familiefeestje gegeven. Natuurlijk gaan we bij al die herinneringen nog eens stilstaan als de gebouwen tegen de vlakte gaan. Dreef 10 is pure nostalgie.”

Het familiebedrijf Arlo bouwde vorig jaar al residentie Rijvershof in de Kerkstraat en is op dit moment bezig aan residentie Kleitenhof in de Kleistraat. Dreef 10 wordt nog andere koek: daar worden de twee hoogbouwen gerestaureerd tot vijf flats en komen er nog eens acht gezinswoningen.

“Het is altijd heel bijzonder als je iets mag doen in je eigen gemeente. Dit wordt ook nog eens één van onze allergrootste en -mooiste projecten, zeker omdat we ook een emotionele band hebben met de site. We hadden meteen interesse: dat zou nog iets voor ons geweest zijn. En kijk, zie ons hier staan. We hebben er een goed gevoel bij. Een project in eigen gemeente is speciaal en gemakkelijk, ook voor ons personeel, zo dicht bij huis.”

Volledig Zomergems project

Burgemeester Tony Vermeire is gelukkig dat de toekomst Dreef 10 opnieuw toelacht, na jaren van leegstand en verkommering. “Ik ben hier zelf naar school geweest, heb er voor de klas gestaan en ben er directeur geweest. Ik ben blij dat de site terug leven en een ziel zal krijgen, want ook voor mij is dit nostalgie. Dat het een Zomergems bedrijf is dat de werken zal uitvoeren doet dubbel deugd en maakt het extra symbolisch. Zo wordt het een bijna volledig Zomergems project.”

Arlo wil tegen het najaar van 2017 de bouwaanvraag indienen. “Voor de zomer van 2018 willen we starten. We beginnen met de sloop van de oude gebouwen. Dan restaureren we de hoogbouw vooraan de site en de directeurswoning. Vervolgens komen aan beide zijden van de speelplaats vier nieuwe woningen. Tegen de vakantie van 2020 moet alles klaar zijn.”

De werken moeten nog starten, maar de interesse om op de oude schoolsite te wonen is groot. Wie info wil, kan nu al contact opnemen via info@arlo-bouw.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio