Jonge Belg verhuist in deal met Conceiçao naar Franse eersteklasser

Jonge Belg verhuist in deal met Conceiçao naar Franse eersteklasser

Kayembe in actie voor de nationale U21. Foto: Isosport

Joris Kayembe verlaat het Portugese FC Porto en heeft een contract voor vier seizoenen bij het Franse FC Nantes ondertekend, zo vernam het Franse persagentschap AFP woensdag bij de club.

De 22-jarige Kayembe, die de gehele linkerflank voor zijn rekening kan nemen, maakt deel uit van de deal die Nantes en Porto gemaakt hebben bij de overstap van trainer Sergio Conceição. Die bewandelde vorige week de omgekeerde weg van Kayembe.

Joris Kayembe verliet ons land in de zomer van 2013, toen hij als 18-jarige de overstap maakte van Standard naar de Portugese topclub. De Belg met Congolese roots speelde vooral voor het tweede elftal van de Portugezen en kwam in amper één officiële wedstrijd bij het eerste elftal in actie. In de winterstop van het seizoen 2014-2015 werd hij voor een half seizoen uitgeleend aan FC Arouca en in het seizoen 2015-2016 kwam hij uit voor Rio Ave. Het voorbije seizoen was Kayembe opnieuw veroordeeld tot een jaar voetballen bij het B-team van Porto in de Portugese tweede klasse.

Met Guillaume Gillet staat nog een andere Belg onder contract bij Nantes. Dinsdag tekende ook trainer Claudio Ranieri een contract voor twee seizoenen bij de Franse Ligue 1-club. De Italiaan werd in februari ontslagen bij Leicester, dat hij in 2016 verrassend naar de titel in de Premier League had geleid.

Corrigeer