Elf jaar geleden liet Thijs (17) ballon met kaartje op tijdens communiefeest, nu is dat kaartje terecht

Matthieu Denecker vond het verweerde kaartje “Het ziet eruit alsof het al een paar keer in de grasmachine is beland.” Foto: evr

Kuurne / Koksijde -

Elf jaar nadat Thijs Lescroart (17) uit Oostduinkerke een ballon had opgelaten op de dag van zijn eerste communie, heeft hij een bericht gekregen dat zijn kaartje werd gevonden in het Franse Rijsel.

“Hallo, ik ben Thijs! En ik vier vandaag mijn eerste communie. Ik ben heel benieuwd waar deze ballon zal landen. Stuur je het kaartje terug? Mijn adres staat op de ommezijde.” Was getekend Thijs Lescroart, 4 juni 2006.

Niemand die er elf jaar geleden bij was, zou geld hebben ingezet op de vondst van het kaartje. Bij iedereen was de ballon met het kaartje van communicantje Thijs al lang uit de gedachten. Ook het leven van de jonge Oostduinkerkenaar ging gewoon voort.

“De eerste weken nadat je zo een ballon hebt opgelaten, ben je daar natuurlijk mee bezig. Je vraagt je af in welke richting de wind je ballon heeft geblazen en of iemand je kaartje ooit zal vinden. Maar dan groei je verder op en ben je met andere dingen bezig. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik dinsdagavond via de sociale media een berichtje kreeg van de voor mij onbekende Matthieu Denecker. Die vroeg me of ik me nog herinnerde dat ik op mijn eerste communie een kaartje aan een ballon had opgelaten. Dan word je toch in een klap teruggeblazen naar die ene dag vol feest, cadeaus en natuurlijk naar dat precieze moment waarop ik de ballon in de lucht in liet gaan. Het doet me wel iets dat het teruggevonden is. Ik ben onder de indruk. Ik ben Matthieu alleszins zeer dankbaar dat hij de moeite deed om te reageren.”

Zweefvliegen

Vinder Matthieu Denecker (29) uit Kuurne ontdekte het intussen verweerde kaartje aan de rand van een vliegveld in Marcq-en-Baroeul in de buurt van het Franse Rijsel. Hij gaat er regelmatig zweefvliegen. “Het kaartje ziet er uit alsof het al een paar keer in de grasmachine is beland. Zo is het fotootje van Thijs totaal onherkenbaar geworden. Maar de tekst was nog duidelijk leesbaar. Ik had onmiddellijk het gevoel dat ik Thijs op het internet moest opzoeken om hem na al die tijd zijn kaartje terug te bezorgen. Met een kleine moeite heb ik zo iemand een leuke verrassing bezorgd. Daarvoor doe je het toch.”

Matthieu stuurt het kaartje zo snel als mogelijk op naar Oostduinkerke. Niet met een ballon, maar via de zekere weg van de post.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees