CLUBNIEUWS. Anderlecht dringt aan voor STVV'er, Leko geeft vertrouweling nieuwe kans bij Club

CLUBNIEUWS. Anderlecht dringt aan voor STVV'er, Leko geeft vertrouweling nieuwe kans bij Club

Mechele speelde het voorbije half jaar onder Leko bij Sint-Truiden en krijgt nu een nieuwe kans in Brugge. Foto: belga

Het is druk dezer dagen in Sint-Truiden: zowel Anderlecht als Club Brugge zitten dezer dagen rond de tafel met de Limburgse club. De ene wil een speler, de andere wil (nog) een trainer. Ivan Leko maakt bij Club Brugge meteen een opvallende keuze achterin, bij AA Gent werd de "Iraanse Foket" aangeboden en Steppe is een alternatief voor Roef bij Waasland-Beveren.

Mechele krijgt van Leko nieuwe kans bij Club

Club Brugge-trainer Ivan Leko heeft ondertussen Brandon Mechele gebeld en hem laten weten dat hij de verdediger komend seizoen bij Club wil houden. De 24-jarige Mechele werd wegens een gebrek aan speelkansen het afgelopen halfjaar aan STVV uitgeleend, waar hij onder diezelfde Leko weer openbloeide. Club start volgende week de voorbereiding dus in principe met vijf centrale verdedigers: Denswil, Poulain, de op een transfer hopende Engels én aanwinst Mera. 
Voor Kortrijk, Zulte Waregem en STVV is dit vervelend nieuws. Zij wilden Mechele en moeten nu op zoek naar een andere centrale verdediger.

Bij STVV zien ze intussen af van een nieuwe uitleenbeurt van Sébastien Bruzzese. Van de drie Club-spelers die in januari naar Stayen verhuisden, lijken de Kanaries alleen Boli ­Bolingoli een seizoen langer te kunnen huren. Sander Coopman (22) heeft zijn contract bij Club met één jaar verlengd. De aanvallende middenvelder tekende vorig jaar nog maar een nieuw driejarig contract, maar zag die overeenkomst nu al met een jaar verlengd. Of Coopman de trainingen hervat bij Club is nog niet helemaal duidelijk. De middenvelder geniet opnieuw interesse van Zulte Waregem dat hem na vorig seizoen ook graag het komende voetbaljaar wil lenen.  Als Coopman de voorbereiding bij Club Brugge aanvat, is het wel de bedoeling om die ook af te maken en volledig voor zijn kans te gaan. 

Mogelijk gaat de “leegloop” van STVV naar Club zelfs voort. Vandaag zitten Patrick Van Kets en Edward Still rond de tafel in Brugge. Van Kets kan T3 worden in steun van Leko en mogelijk Rudi Cossey. Die laatste is bij Club in de running voor T2 en… bij STVV voor T1. Ook hier lijkt STVV aan het kortste eind te trekken, Cossey zou een voorkeur hebben om in dienst van Leko te werken. Van Kets verzoent zich wellicht met de titel van T3 in Brugge, Edward Still wordt er naar alle waarschijnlijkheid videoanalist, net zoals hij dat in Sint-Truiden was.  Verwacht wordt dat de invulling van de technische staf nog deze week officieel wordt gecommuniceerd, want maandag werkt Club Brugge zijn eerste training af in Westkapelle. (gus, jve, gma)

Anderlecht verhoogt bod op Gerkens

Anderlecht heeft goeie papieren om ­Pieter Gerkens (21) over te nemen van Sint-Truiden. Paars-wit stelde eerst een transfersom en ruilspelers als middenvelder Doumbia en rechtsback Sowah voor, maar omdat die twee de overgang niet zien zitten, verhoogde het nu zijn financiële aanbod. Het gaat nog niet om de 2 miljoen die Sint-Truiden eist, maar wel al om een bedrag dat die andere gegadigde – Oostende – niet zal betalen voor de 21-jarige belofte. 

Eens de trainerskwestie bij Sint-Truiden van de baan is, wordt verwacht dat de deal in orde komt. Laten de Limburgers ­Gerkens niet gaan, dan zal hij zeker niet bijtekenen. Daardoor zou hij over een jaar transfervrij kunnen vertrekken. (jug)

"Iraanse Foket" aangeboden bij AA Gent

De transfer van Denis Odoi van Fulham naar Gent raakt maar niet rond en intussen kijken de Buffalo’s uit naar alternatieven. Gisteren werd de Iraanse vleugelback Ramin Rezaeian aangeboden in Gent. Hij is een basisspeler bij de Iraanse nationale ploeg en is vrij. Eerder werd hij ook al aangeboden bij Club. Gent is op zoek naar een opvolger voor de vertrekkende Thomas Foket.

Gent wil graag Franko Andrija­sevic (25) overnemen van het Kroatische Rijeka. De Buffalo’s deden een bod van 3,5 miljoen voor de middenvelder die goed was voor 18 goals en 5 assists in 32 matchen, maar dat werd afgewezen. Er wordt wel nog ­onderhandeld en Gent-doelman Lovre Kalinic probeert zijn collega-international te overtuigen om voor Gent te kiezen. Alleen zou Andrijasevic zijn woord hebben gegeven aan Standard of toch zeker een voorkeur hebben voor de Luikenaars. Enig probleem: de Rouches hebben op dit moment financieel minder slagkracht. Het dossier zit voorlopig vast. (jug, bla)

Steppe is alternatief voor Roef bij Beveren 

Om de naar Genk teruggekeerde doelman Laszlo Köteles op te volgen, is Davy Roef bij Waasland-Beveren eerste keuze. Die werd door Anderlecht het afgelopen halfjaar uitgeleend aan Deportivo La Coruña. Maar Waasland-Beveren houdt er ook rekening mee dat Roef niet komt. In dat geval richt het zich op Kenny Steppe. De 28-jarige Antwerpenaar ligt nog een jaar onder contract bij Zulte Waregem.  Als Steppe de Gaverbeek achter zich laat, schuift Louis Bostyn daar in principe een rij op en wordt de 23-jarige West-Vlaming bij Essevee de doublure voor Sammy Bossut. De 1,95 meter grote Bostyn kreeg om die reden al drie wedstrijden zijn kans afgelopen Play-off 1.(kvu)

En dan nog dit...

*** De 25-jarige Iraniër Kaveh Rezaei is de nieuwe aanvaller van Charleroi. Hij is assistenkoning van de Iraanse competitie. (bvv)

*** De transfer van Nill De Pauw naar Zulte Waregem is rond. Hij tekent voor drie jaar. (jcs) *** De fandag van Anderlecht is op zondag 30 juli.

*** De nieuwe uitleenbeurt van Nikola Storm (22, Club Brugge) aan OH Leuven wordt vandaag afgerond. (thst)

*** Thomas Hooyberghs (20), beloftendoelman bij Club, gaat naar de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. (kvu)

*** De Spanjaard Bartolomé ‘Tintin’ Marquez is nog steeds de grootste kanshebber om trainer te worden van STVV.  (gus)

*** De Belg Joris Kayembe ruilt Porto voor vier jaar Nantes. (bla)

*** Edmilson (Standard) is na een procedure van drie jaar Belg.(ldh)

Corrigeer