Pat Krimson lanceert nieuw nummer: “Deze zomer scoor ik een Europese hit”

Hij stond woensdagavond nog wat te trillen op zijn benen omdat hij ’s ochtends aangereden werd door een heftruck toen hij zijn dochtertje naar school bracht (“banden kapot, niet leuk”), maar Patrick Claessen (52) laat dat de pret niet ver­gallen. Hij heeft een nieuw opwindend project en de adrenaline stroomt door zijn lijf.

Op het gebied van nieuw materiaal staat 2 Fabiola deze zomer op een laag pitje, maar Patje Krimson plant wel een zomer­offensief om u tegen te zeggen. Vandaag lanceert hij samen met de Belgische deejay Dizkodude en de Australische zanger Luke August Living For The Weekend. “Ik heb 2 Fabiola weer op de rails gezet, de Nederlandstalige solo­carrière van Loredana begint ook te lopen, en dus is het nu tijd om Pat Krimson nog eens te laten scoren”, zegt Claessen. “Dit wil ik nog eens voor mezelf doen.”

Het nummer krijgt meteen een Europese release. “De single wordt tegelijk in Duitsland, Scandinavië, Zwitserland en Frankrijk uitgebracht. De strafste ­reactie kwam uit Zwitserland van DJ Antoine en Mad Mark. Die hadden een enorme hit met Welcome To St.Tropez, en maakten al remixes voor Pitbull, ­Mary J. Blige, P.Diddy, en ga zo maar door. Die gasten ge­loven zo sterk in Living For The Weekend dat ze een ­ijzersterke remix maakten.”

Moeilijk steun te vinden

“En zeggen dat ik zelf eerst nog niet eens aan een Belgische release gedacht had, want het is verdomd moeilijk om op de radio steun voor Belgische artiesten te krijgen. Misschien als het in de rest van Europa een bom wordt, dat ze het hier op de radio ook gaan draaien.”

Claessen is ervan overtuigd dat hij een hit in ­handen heeft. “Ik ben ­zenuwachtig zoals in de begin­dagen, dat is een goed teken. De drive is helemaal ­terug. Deze ­zomer hebben we in eigen land nog verschillende optredens met 2 Fabiola, maar wie weet slaap ik binnenkort wel weer op luchthavens omdat Dizkodude en ik overal in het buitenland voor dj-sets gevraagd worden. En ik zou het nog leuk vinden ook.” (lacht)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees