CEO Sophie Dutordoir trots op verhoging reizigerscomfort

Gemiddeld zesduizend treinreizigers krijgen extra parkeerplaatsen

Gemiddeld zesduizend treinreizigers krijgen extra parkeerplaatsen

Foto: dvg

Aarschot -

De nieuwe parking en het fietsgebouw achteraan het station is officieel geopend. De zesduizend forenzen die dagelijks de trein nemen, krijgen meer dan duizend parkeerplaatsen en meer dan vierhonderd fietsenstallingen

De nieuwe parking en het fietsgebouw bij het station werd geopend door Sophie Dutordoir, CEO NMBS en André Peeters, burgemeester van de stad Aarschot. Het groene parkeerpark bij het station Aarschot biedt nu officieel plaats voor 1.203 auto's en 432 fietsen. Om dit te realiseren investeerde de NMBS maar liefst 4,4 miljoen euro. De stad Aarschot en de provincie Vlaams-Brabant investeerden samen 400.000 euro voor de aanleg van het centrale fietspad en de groene heuvel. Sophie Dutordoir, de nieuwe CEO van de NMBS, kwam in hoogst eigen persoon naar het station in Aarschot om de opening te officialiseren.

“Het station van Aarschot is een zeer belangrijk ‘hubstation’. Het bevindt zich op een kruispunt van de verbindingen tussen Leuven en Antwerpen en Hasselt en Brussel. Reizigers die zich vanuit het Hageland snel en comfortabel naar deze steden willen verplaatsen, kiezen in toenemende mate voor de trein. Ze zijn nu dagelijks met z'n 6.000. Om het hen extra comfortabel te maken werden diverse initiatieven genomen. De rechtstreekse verbinding naar Brussel zorgt voor een reistijd van minder dan een half uur. De stiptheid van de treinen bedraagt hier 92 procent. Bovendien kan je ook elk uur rechtstreeks naar de luchthaven. Met deze nieuwe parking en fietsenstalling, beiden zeer goed beveiligd en gemonitord, zorgen we voor meer comfort en veiligheid voor onze klanten hier. Zowel voor wie met de auto komt als de fietsers”, zegt Dutordoir. “En het wordt nog beter. Er komt nog een extra studententrein op zondag en ook rechtstreekse weekendtreinen naar de luchthaven.”

Burgemeester André Peeters (CD&V) bleek eveneens in de wolken. “Ik kan gerust stellen dat dit de grootste realisatie is van deze legislatuur. Na de geslaagde realisaties van het masterplan 's Hertogenmolens, het kunnen aanvatten van dat van De Torens en nu de vervollediging van het project Aarschot op sporen, waarvan eerder de langzaamaanverkeersbrug en de vernieuwing van de stationsomgeving werd gerealiseerd, is dit de kers op de taart”, zegt Peeters. Opmerkelijk: van slagbomen en betaling voor parking blijkt momenteel nog geen sprake. Bij het verlaten van de officiële opening bracht Dutordoir nog even een bezoek aan het stationsbuffet, waar nu al de vierde generatie meedraait.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio