Loubet wint openingsrit Route du Sud

Julien Loubet heeft donderdag de openingsrit in de 41e editie van de Route du Sud (Fra/2.1) gewonnen. De 32-jarige Fransman van Armée de Terre maakte deel uit van een vroege vlucht en kwam na 176,6 kilometer van Villeveyrac naar Saint-Pons-de-Thomières (Languedoc-Roussillon) solo aan. De Zwitser Silvan Dillier won 22 seconden later de sprint om de tweede plek, voor de Italiaan Mauro Finetto.

De Route du Sud moet het deze keer zonder grote sterren stellen. De voorbije jaren maakte Nairo Quintana zijn opwachting, deze keer nam de Colombiaan na de Giro rust en wil hij zich via stages klaarstomen voor de Tour.

De Zwitser Silvan Dillier, door zijn team BMC niet geselecteerd voor de koers van zijn land, nam het initiatief voor een vroege vlucht. Hij kreeg het gezelschap van Elie Gesbert en Julien Loubet, die in eigen streek koerste. Maximaal gunde het peloton hen vier minuten voorsprong. Op de Col de l’Espinouse werd een tegenaanval aangezet met Jérémy Roy, Kenny Elissonde, Romain Guillemois en Clément Chevrier. Het kwartet naderde snel op twee leiders. Gesbert had vooraan de rol gelost. Dillier besloot niet te wachten op de samensmelting en probeerde het met nog 50 kilometer voor de boeg alleen. Loubet, Guillemois, Elissonde, Roy, Chevrier en ook de Spanjaard Luis Angel Mate sloten bij hem aan.

Op de Col de Saint-Colombe toonde Loubet zich het sterkst. Hij kwam alleen boven en verzwakte niet in de 12 kilometer lange afdaling naar de aankomst in Saint-Pons-de-Thomières. Daar kon hij zijn tweede zege van het seizoen vieren. Midden april won hij de Tour du Finistère (1.1.).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.