Deze ouders eten maar drie keer per week, en zijn zelfs vergeten hoe honger voelt

© Facebook AkahiCamila

Akahi Ricardo (34) en Camila Castello (36) houden er al jaren een ‘breatharianistiche levensstijl’ op na. Dat wil zeggen dat ze leven van ‘lucht’ (breath) en amper eten. Als ze toch iets naar binnen spelen, is het fruit of groentebouillon. Ze zijn naar eigen zeggen zelfs vergeten hoe honger voelt en voeden zich “met energie uit zichzelf en uit het universum”.

ehu

Camila en Akahi leerden elkaar in 2005 kennen en trouwden drie jaar later. Toen het koppel uit Californië in 2008 door Zuid-Amerika reisde, ontdekten ze het ‘breatharianisme’, een omstreden leer die beweert dat voedsel niet nodig is om een lichaam te onderhouden.

Het koppel was al enkele jaren vegetarisch en schakelde over op een rauw, veganistisch dieet om zich ten slotte enkel nog met fruit te voeden. In maart 2008 gingen Camila en Akahi de ‘21 dagen breatharianisme’-uitdaging aan: zeven dagen lang aten ze helemaal niets - behalve lucht, daarna enkel verdunde sapjes en water.

“Het was een stevige kuur en het deed ons beseffen dat we net zo goed zonder eten konden, zolang we maar lucht hadden”, herinnert Camila zich. “Ik at vroeger echt veel, maar sinds 2008 heb ik geen honger meer gevoeld.”

“Gevoed met liefde”

Toen Camila in 2011 voor het eerst zwanger was, was ze bereid haar voedingloze levensstijl even aan de kant te schuiven voor het welzijn van haar kindje. “Maar ik voelde de drang niet om negen maanden lang vast voedsel te eten, dus at ik uiteindelijk maar vijf keer, telkens in sociaal verband. Ik wist dat mijn zoon genoeg gevoed zou worden met mijn liefde.”

Camila ging regelmatig bij de dokter langs en die stelde haar gerust: haar zoontje was bovengemiddeld groot en kerngezond. Na de geboorte waren zij en Akahi even iets minder fanatiek bezig met hun eetpatroon. Ze wilden hun zoontje de geneugten van samen tafelen niet ontzeggen, al hielden ze het nog altijd bij erg kleine hoeveelheden.

Tijdens de tweede zwangerschap at Camila stukjes fruit en dronk ze groentebouillon, maar nog altijd veel minder dan de aanbevolen hoeveelheid voor zwangere vrouwen.

Pizza’s en ijsjes

Al drie jaar eten de twee nu nog maximaal drie of vier keer per week, al geven ze die spartaanse levensstijl niet door aan hun twee kinderen.

“We zouden hen nooit willen veranderen en we laten hen eten wat ze willen”, legt Akahi uit. “Of dat nu fruitsap, groenten, pizza’s of ijsjes zijn. We willen dat ze de verschillende smaken ontdekken en een gezonde relatie met eten opbouwen tijdens het opgroeien.”

“Als ik nu nog eet, is dat nooit omdat ik honger heb”, besluit Camila. “Ik kan me dat gevoel simpelweg niet meer voor de geest halen.”

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie