Hippe zomerbar schonk giftige wodka

Vriend zwaar aangedaan na doorbraak in onderzoek: “Ik neem het de Pulobar kwalijk dat Sarah dood is”

Vriend zwaar aangedaan na doorbraak in onderzoek: “Ik neem het de Pulobar kwalijk dat Sarah dood is”

De politie verzegelde de Pulobar, waar Sarah P. giftige wodka dronk. Foto: rr

Izegem -

De dood van Sarah P. (29) uit Diksmuide is te wijten aan giftige wodka die ze dronk in de hippe Pulobar in Izegem. Dat blijkt uit onderzoek van de inbeslaggenomen wodka. In de flessen zou methanol gezeten hebben. Het gerecht en de burgemeester besloten gisteren om de bar te sluiten en te verzegelen. “Wegens reëel gevaar voor de volksgezondheid.”

Gisteravond rond 18 uur verscheen de politie aan de ­zomerbar. Met een besluit van burgemeester Bert Maertens (N-VA) op zak sloot ze de boel af. “Het onderzoek wijst erop dat er een reëel gevaar is voor de volksgezondheid”, stond in de brief. De ­politie verhoorde ook verschillende mensen.

Zwartstokers

Vorige week maandag stierf de 29-jarige Sarah P.(29), twee dagen nadat ze met haar vriend en enkele collega’svan het restaurant waar ze werkt,was gaan stappen in onder meer de ­hippe Pulobar in Izegem. Uit de autopsie bleek dat ze vergiftigd was door ­methanol, een traagwerkend maar uiterst gevaarlijk gif.

Vriend zwaar aangedaan na doorbraak in onderzoek: “Ik neem het de Pulobar kwalijk dat Sarah dood is”
Sarah P. stierf aan een methanolvergiftiging die ze in de bar opliep. Foto: bfr

Aangezien Sarah heel wat wodka-Sprites had gedronken, nam het gerecht flessen wodka in beslag in de cafés waar ze die avond was geweest. Nu blijkt dat het meisje de vergiftiging opliep in de Pulobar. Minstens één maar waarschijnlijk meerdere flessen uit de hippe pop-up waren aan­gelengd met methanol en ­geserveerd aan de klanten, zo vernamen we uit goede bron.

Methanol is een bijproduct van slecht gestookte alcohol. Het gebeurt dat cafébazen hun flessen sterkedrank aanlengen met goedkope stooksels die niet zelden door Oost-Europese ‘zwartstokers’ worden aangeleverd. Of dat hier ook het geval was, wordt onderzocht. Speurders willen achterhalen of de flessen in de zomerbar systematisch bijgevuld werden met minderwaardige alcohol. Doel? Meer winst maken.

Woedende vriend

De vriend van Sarah is alvast overtuigd dat zulke praktijken haar het leven gekost hebben. Aangedaan door het nieuws, arriveerde Diego gisteren aan de pop-upbar. “Ik neem het de Pulobar kwalijk dat Sarah dood is. Wie weet wat voor slechte alcohol men in het buitenland is gaan halen?” aldus de woedende jongeman, die bijgestaan werd door enkele vrienden.

Vriend zwaar aangedaan na doorbraak in onderzoek: “Ik neem het de Pulobar kwalijk dat Sarah dood is”
De vriend van het slachtoffer (tweede van links) arriveerde kwaad aan de bar. Foto: Bert Feys

De eigenaars – twee succesvolle, jonge ondernemers – wilden gisteren weinig kwijt. “De Pulobar gaat niet dicht. We onderhandelen nog”, klonk het eerst. Toen het nieuws over de sluiting doorsijpelde, kwam er geen reactie meer.

Vorige week had mede-eigenaar Emmanuel Bekaert nog formeel ontkend dat ze hun wodka bijvullen met illegaal of slecht gestookt spul. “Wij werken samen met officiële drankenmerken. We kunnen het ons niet veroorloven om slechte drank te serveren”, klonk het. “Als er iets fout zou zijn met onze wodka, zouden er veel meer mensen ziek geworden zijn”, zei hij nog.

Het parket liet de dag nadien wel verstaan dat er nog vijf mensen mogelijk ziek geworden zijn na een avondje uit. Al is het op dit moment niet duidelijk of het om een gelijkaardige methanolvergiftiging gaat die ze in de Pulobar opliepen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees