Eén groep buurtbewoners tegen, ander buurtcomité voor bouw sociale woningen

Werken aan Hoornplein stilgelegd

Werken aan Hoornplein stilgelegd

Bouwvakkers hebben de werf voorlopig beveiligd. Foto: jvl

Leuven -

De werf aan het Hoornplein, voor de bouw van ruim dertig sociale woningen, ligt stil en wordt voorlopig opgeruimd. Dat gebeurde op initiatief van een groep buurtbewoners die hun gelijk haalden bij de rechtbank. Een ander buurtcomité wil de werken zo snel mogelijk hervat zien.

De werken aan het Hoornplein werden stilgelegd door omwonenden die bij de rechtbank hun gelijk haalden over de afvoering van het afvalwater. De bewoners pleitten vooral voor het behoud van de groene ruimte in de wijk. Andere buurtbewoners, verenigd in het buurtcomité Het Nieuwste Kwartier, voerden vervolgens actie tegen hun eigen buren om de sociale woningen toch te laten bouwen.

Naast de 33 sociale wooneenheden krijgt het Hoornplein een nieuw fietspad en een speeltuintje en ook het basketbalpleintje onder handen genomen. Daarom betreurt Het Nieuwste Kwartier dat de werken nog altijd niet worden voortgezet. “In afwachting van de herstart beveiligen de werkmannen één en ander en ruimen ze wat op, om alles zo goed mogelijk te beschermen. Dat zijn zotte kosten”, zegt Kolet Janssen.

Fons Laeremans (CD&V), voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal, bevestigt dat er voorlopig niet verder wordt gebouwd, maar dat alles wat er al staat maximaal wordt beschermd. “We hebben de aannemer toelating gegeven om al het gehuurde materiaal en alles wat er nog ligt, weg te nemen. Binnenkort vragen we wel een nieuwe bouwvergunning aan.”

“Indien er dan geen bezwaar wordt ingediend, zouden we dit jaar de bouw al kunnen hernemen. Als dat het geval is, zal het nog een half jaar langer duren. We zijn ervan overtuigd dat we de bouwvergunning krijgen en verwachten dus een positief resultaat. Bovendien wil het aannemersbedrijf Houben de werf afwerken, maar we zullen wel een schadevergoeding moeten betalen voor het stopzetten van de werken.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio