CLUBNIEUWS. Club Brugge heeft nieuwe keeper, Oostende-target dronken van de weg geplukt

CLUBNIEUWS. Club Brugge heeft nieuwe keeper, Oostende-target dronken van de weg geplukt

Foto: BELGA

Vitesse-middenvelder Marvelous Nakamba wordt naar voren geschoven als volgende versterking van Anderlecht, Club Brugge heeft een nieuwe doelman te pakken en bij KV Oostende kunnen ze toch maar beter opletten met hun transferdoelwitten. Al uw clubnieuws van de dag.

RSC ANDERLECHT

Anderlecht wil ook qua salaris heel ver gaan om Leander Dendoncker te houden, maar tegelijkertijd speurt het naar een doublure/opvolger voor de marathonman zodat hij niet weer 65 matchen zou moeten spelen. Een naam die dan naar voren wordt geschoven, is die van Marvelous Nakamba (23), de stofzuiger van het Nederlandse Vitesse. Die werd al meermaals aan RSCA gelinkt, maar deze keer mag de Zimbabwaan Arnhem echt verlaten voor zo’n 4 miljoen euro. Ook ­Galatasaray toont ­interesse.

Ondertussen blijven ze in Spanje benadrukken dat Sevilla werk wil maken van Lukasz Teodorczyk. Er is interesse, maar Sevilla staat niet bekend als een gemakkelijke betaler. Vraag is of zij op zijn minst 10 miljoen transferprijs willen betalen voor de Pool, alsook zijn jaarloon van 1,7 miljoen euro netto willen overnemen.

Paars-wit hoopt ook nog op de komst van Henry Onyekuru. West Ham deed weliswaar al een bod van 8 miljoen euro bij ­Eupen, maar om de Nigeriaan van een Engelse werkvergunning te voorzien, moeten ze minstens 8,95 miljoen euro betalen. Dat bekijken ze nu en zolang blijft Anderlecht hopen. Er is ook een andere Engelse club die Onyekuru wil halen om hem daarna nog een jaar te verhuren aan RSCA.

CLUB BRUGGE

Guillaume Hubert trekt naar Club Brugge. De 23-jarige doelman van Standard legt vandaag medische testen af bij blauw-zwart en tekent voor vier jaar.

Hubert wou al even vertrekken uit Luik, waar hij door Jean-François Gillet naar het achterplan verwezen was. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 22 januari, de 0-3-nederlaag tegen... Club Brugge.

Hubert moet in Brugge in eerste instantie de strijd aangaan met Ethan Horvath. Sébastien Bruzzese – die terugkeert na een uitleenbeurt bij STVV – staat dicht bij KV Kortrijk en de toekomst van Ludovic Butelle op Jan Breydel is onzeker.

Club denkt ook nog aan Miguel Van Damme om het keeperskorps als derde doelman te versterken. Over zijn toekomst zou eind deze week duidelijkheid moeten zijn. Hubert wordt na German Mera, Elton Acolatse, Erhan Maso­vic en Emmanuel Dennis al de vijfde transfer van Club.

KAA GENT

Het Deense Midtjylland wil Gustav Wikheim(24) definitief overnemen van AA Gent. De Zweed speelde er al op huurbasis. Stoke City en Swansea worden gelinkt aan Moses Simon.

STANDARD

Standard werkt aan zijn kern. Zo is er een oplossing in de maak om middenvelder Franko Adrijasevic te halen van Rijeka. De Rouches boden naast geld de Sloveense rechtsback Martin Milec aan. Die ziet een overgang naar Kroatië best zitten, maar bij Rijeka lopen ze niet warm. Milec kan ook naar STVV en Standard zou Andrijasevic transferprijs van dik 3 miljoen in schijven kunnen betalen.

De Rouches zijn ook verlost van Jean-Luc Dompé. De flankaanvaller die al zes maanden werd uitgeleend aan Eupen, wordt nu verhuurd aan de Franse promovendus Amiens. Orlando Sa (17 goals) genoot dan weer belangstelling van Legia Warschau, maar blijft voorlopig op Sclessin.

Junior Edmilson kreeg na een procedureslag van drie jaar dan toch eindelijk zijn Belgische paspoort.

ZULTE WAREGEM

Mbaye Leye en Zulte ­Waregem hadden een ­gesprek over de nabije toekomst. De 34-jarige Senegalees lijkt op weg naar de uitgang nadat hij op de laatste speeldag uitgefloten werd door de eigen supporters. Essevee biedt zijn aanvoerder, die nog onder contract ligt tot juni 2018, een verlenging aan van één seizoen. Leye wil langer zekerheid over zijn toekomst. Zulte Waregem blijft bij zijn standpunt.

Daarnaast wil Essevee Sander Coopman opnieuw een seizoen huren. Struikelblok is dat Club Brugge 200.000 euro wil voor die uitleenbeurt, bovenop het feit dat Zulte Waregem net als vorig seizoen zijn loon ­betaalt. Dat vindt Essevee te veel. Het is ook een optie dat Coopman bij Club blijft.

KV KORTRIJK

KV Kortrijk zoekt verdedigers en speurt daarbij vooral op de Belgische markt. Het mikte eerst op Brandon Mechele, maar nu die bij Club Brugge moet blijven, zijn er alternatieven. Zo wordt ­Michael Heylen (23, foto) van Anderlecht naar voren geschoven. Paars-wit leende Heylen vorig seizoen uit aan het gedegradeerde Westerlo en wil hem nu definitief laten gaan. KVK zal eerstdaags contact opnemen.

Daarnaast is ook de linksvoetige Bruno ­Godeau (25) van KV Oostende in beeld. Die mag ook weg bij de kustploeg wegens een overschot aan centrale verdedigers en Kortrijk benaderde hem al twee keer eerder. Ook Antwerp is geïnteresseerd, maar Godeau zelf heeft een lichte voorkeur voor Kortrijk.

KV OOSTENDE

Eens Dimata verkocht is, mikt KV Oostende op één of misschien wel twee nieuwe spitsen. De eerste is Richairo Zivkovic van Ajax, maar die is nog op vakantie in Curaçao. De andere is de Canadees Cyle Larin (22) van Orlando ­City, die ook in de belangstelling staat van Genk. Al maakte die gisteren wel een heel slechte beurt.

Larin werd om 2.30 uur ’s nachts in de cel gegooid door de Amerikaanse politie. Met zijn witte Cadillac was hij aan het spookrijden na een avondje stappen en een frontale botsing werd maar nipt vermeden. Met een dubbele tong verklaarde hij simpelweg verdwaald te zijn en maar twee vodka-Red Bulls te hebben gedronken. Ademtests wezen evenwel uit dat Larin 1,8 promille in zijn bloed had terwijl slechts 0,8 promille is toegestaan. Hij mocht de cel pas verlaten na het betalen van een borgsom van 500 dollar.

Of het zijn transfer in gevaar brengt, is de vraag. Larin, die 8 keer scoorde in 15 matchen voor Orlando City, wil liefst naar Duitsland, terwijl Oostende op de loer ligt.

KV MECHELEN

KV Mechelen is volop bezig om zijn aanval te versterken. Hassane Bande (18), een Burkinese aanvaller, tekent voor twee seizoenen met optie op twee extra jaren. Bande arriveerde gisteren in België, maar was in april al een maand op proef en wist Yannick Ferrera toen te overtuigen.

Met Nicklas Pedersen (29) wordt ook gepraat. De Deense spits is einde contract bij KV Oostende en ziet een terugkeer zitten. Een akkoord is er bijna. In het seizoen 2012-2013 maakte hij al furore bij Malinwa, maar de voorbije jaren sukkelde hij wel met wat blessures.

Het bestuur wil sowieso ook een derde aanvaller aantrekken. Nicolas Verdier moet nog altijd weg. Zolang hij geen club heeft, wordt hij op training verwacht.

LIERSE

Nu Genk Lierse een percentage op latere doorverkoop geeft, zal de transfer van Manuel Benson afgerond worden. Ex-spelers Tony Watt en Velikonja zijn in beeld op het Lisp. Lierse en haar eigenaar Wadi Degla zoeken ook naar een investeringspartner.

Corrigeer