Onbekende probeert meisje (15) aan te randen, politie onderzoekt klacht

Toen een 15-jarig meisje (kleine foto) in de Westkerkestraat in Eernegem fietste, vroeg een onbekende man haar of ze in ruil voor 50 euro seksuele handelingen wilde uitvoeren. Foto: tlg

Eernegem / Ichtegem -

De politie is op zoek naar een man die woensdagmiddag een vijftienjarig meisje probeerde aan te randen. De man sprak haar aan en bood haar geld aan in ruil voor seksuele handelingen. “Er kwam een klacht binnen en wij onderzoeken die”, klinkt het bij de politie.

Een vijftienjarig meisje uit Eernegem fietste woensdagmiddag rond 14.30 uur in de Westkerkestraat toen ze plots door een man werd aangesproken. De dertiger vroeg eerst naar haar leeftijd en vroeg daarna of ze geen geld wilde bijverdienen. Hij wilde haar vijftig euro betalen in ruil voor een seksuele wederdienst. “Ik fietste zo snel als ik kon weg, maar hij bleef me maar achtervolgen”, zegt A.

A. was op weg naar een vriend. Ter hoogte van de kerk van Eernegem merkte ze de man - die een opvallende oranje T-shirt van een jeugdbeweging droeg - voor het eerst op. Hij fietste achter haar, maar liet haar verder met rust. “Toen het wat rustiger werd op straat vroeg hij haar om te stoppen”, zegt de mama van A. “Ze stopte, want ze dacht dat hij haar iets in verband met een fuif van zijn jeugdbeweging zou vragen of zo.”

Maar de man was duidelijk op iets anders uit. Hij vroeg haar leeftijd en stelde haar voor om te betalen voor een seksuele handeling. “Ik nam mijn gsm en belde de vriend met wie ik had afgesproken op. Die is me tegemoet gefietst en toen de man dat zag, is hij teruggekeerd. Ik was enorm opgelucht dat hij me met rust liet”, vertelt het meisje.

Sinds het voorval durft A. de deur bijna niet meer uit. Van haar mama mag ze ook niet meer alleen op straat. “Ik dacht altijd dat zoiets hier niet kon gebeuren, maar ik kreeg helaas ongelijk”, zegt ze.

Volgens A. had de man bruin haar en was hij een beetje kalend. Ze schat hem tussen de 25 en 35 jaar oud.

Exhibitionist

Diezelfde middag was er bovendien sprake van exhibitionisme in de Torhoutbaan in Ichtegem. Daar werd een zestienjarig meisje ook aangesproken door een onbekende man. De politie bekijkt nu of beide feiten iets met elkaar te maken hebben. “Wij hebben die klachten ontvangen en nemen die uiteraard ernstig”, zegt woordvoerster Annemie Wittesaele. “Wij zijn een onderzoek gestart, maar meer informatie kunnen we daar momenteel nog niet over kwijt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees