Zo stierf de terrorist van de Londen Bridge-aanslag op 22 maart

Cameraploeg filmt hoe terrorist op ziekenhuisstretcher sterft

Cameraploeg filmt hoe terrorist op ziekenhuisstretcher sterft

Khalid Masood Foto: RR

Het moment dat terrorist Khalid Masood, de man die in maart op de London Bridge vijf mensen doodde, op een ziekenhuisstretcher sterft, is opgenomen door een cameraploeg van de BBC. Op het moment van de aanslag maakte de cameraploeg

opnames voor een programma waarin de werkzaamheden in een ziekenhuis worden gedocumenteerd. De opmerkelijke beelden worden volgende week uitgezonden.

Op 22 maart is de cameraploeg van het programma Hospital bezig met een ogenschijnlijk normale draaidag in het ziekenhuis St. Mary’s in Londen. Tijdens een vergadering worden werknemers op de hoogte gebracht van een incident op de London Brigde. Er zouden de nodige slachtoffers gevallen zijn. Later zal blijken dat een man is ingereden op voetgangers en vervolgens een agent heeft doodgestoken. Naast de agent overleven vier anderen de aanslag niet. De dader wordt door de politie neergeschoten.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4608756/BBC-documentary-Hospital-Khalid-Masood-dies.html#v-1420815958636147394

“De eerste is R.I.P.”

De ziekenhuisstaf zet razendsnel een rampenplan in werking in afwachting van slachtoffers. De eerste gewonde die wordt binnengebracht is de aanslagpleger, Khalid Masood. Vlak nadat hij het ziekenhuis heeft bereikt, overlijdt de 52-jarige Brit op de stretcher waarop hij binnenkwam. Op de beelden is te horen hoe een ziekenhuismedewerker zegt: “De eerste is R.I.P.” Volgens Simon Dickson, één van de programmamakers, is het logisch dat de terrorist te zien zal zijn in de aflevering. “Hij is deel van het verhaal. Het is een kort fragment, maar zijn aankomst is een belangrijk onderdeel van de dag.”

Lees ook: Wie was Khalid Masood?

Masood zal wel onherkenbaar in beeld komen, zegt Patrick Holland van BBC Two. “We namen de beslissing om hem op precies dezelfde manier te behandelen, vanuit het oogpunt van het ziekenhuis”, zegt hij. “Dat is waar we hem zien en dat is hoe het publiek dit incident mag zien ontvouwen. Hij is de eerste gewonde die binnenkomt in het ziekenhuis. We volgden hetzelfde protocol als met elke andere patiënt en dat is als ze geen toestemming geven, blur je hen.”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4608756/BBC-documentary-Hospital-Khalid-Masood-dies.html#v-5033732354839039308

Slachtoffers gevolgd

In de aflevering worden ook drie slachtoffers gevolgd. Het gaat om twee franse tieners die op een schooluitje waren en een 40-jarige Brit die zijn verjaardag in Londen vierde. De Franse jongens zijn onder meer te zien nadat ze geopereerd zijn. Bij een van is een groot deel van het haar weggeschoren, omdat een wond op zijn hoofd moest worden gehecht. Wanneer zijn vriend, die versuft in bed ligt, hem voor het eerst na de operatie ziet, weet hij te grappen: “Je nieuwe look staat je goed.”

De aflevering wordt volgende week dinsdag uitgezonden op BBC Two.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S