Meisje achterhaalt zelf identiteit van jongeman die haar probeerde aan te randen

Meisje achterhaalt zelf identiteit van jongeman die haar probeerde aan te randen

Het meisje (links op de foto met haar moeder) ontdekte zelf wie de jongeman was die haar probeerde aan te randen Foto: tlg

Ichtegem / Koekelare -

De twee meisjes die woensdagmiddag bijna het slachtoffer werden van een aanrander in Ichtegem hebben de man op Facebook herkend. Ze stapten vrijdag met zijn identiteit naar de politie. “Het is nu in handen van onze recherche”, zegt de politie.

LEES OOK: Onbekende probeert meisje (15) aan te randen, politie onderzoekt klacht

Konden de slachtoffers van een mogelijke aanrander zelf zijn identiteit achterhalen door het internet af te schuimen? Daar ziet het in elk geval naar uit. Want twee meisjes van 16 en 15 jaar stapten vrijdagochtend zelf naar de politie nadat ze bijna het slachtoffer van een aanrander werden. Een van hen had de jongeman na een zoektocht op Facebook herkend. Ze gingen dan ook – met zijn identiteit – bij de politie aankloppen. Het is niet duidelijk of de jongeman al opgepakt werd voor een verhoor.

Er was al behoorlijk wat opschudding in Eernegem en Ichtegem. Want twee jonge meisjes werden er woensdagmiddag los van elkaar benaderd door een aanrander. In Ichtegem werd een 16-jarig meisje het slachtoffer van exhibitionisme in de Torhoutbaan toen ze thuiskwam van school. Wat later werd een 15-jarig meisje uit Eernegem op haar fiets achtervolgd door een jongeman in de Westkerkestraat in Eernegem. Hij deed haar stoppen, vroeg haar leeftijd en deed haar een oneerbaar voorstel in ruil voor 50 euro. Pas toen haar vriend tegemoet fietste, liet hij haar met rust.

De jongeman droeg volgens beide slachtoffers een oranje T-shirt van een jeugdbeweging. “Mijn dochter is dan ook op het internet gaan zoeken”, zegt de mama van het jongste slachtoffer. “Plots was zo voor 99 procent zeker dat ze hem herkende. Ze zou enkel zijn stem nog eens willen horen, maar eigenlijk is ze er wel zeker van. Het andere slachtoffer is een kennis van haar en ook zij is er zeker van dat het om die jongeman gaat.”

Facebookprofiel

De twee tienermeisjes stapten vrijdag voor de tweede keer samen naar de politie. Deze keer niet om aangifte te doen, maar wel om de identiteit van de dader voor te leggen. Ze speelden zijn naam en Facebookprofiel aan de speurders door. De politie bevestigt dat de twee meisjes die kwamen aanbieden, maar blijft karig met commentaar. “Het volledige onderzoek is in handen van onze recherche”, zegt Annemie Wittesaele van de politiezone Kouter. “Het wordt zeker onderzocht, maar in het belang van het onderzoek kan ik daar verder niet over communiceren.”

Het is dan ook niet duidelijk of de jongeman al een bezoekje van de politie kreeg. “Ik hoop dat ze hem eens grondig aan de tand voelen”, zegt de mama van een van hen. “Ik weet niet in hoeverre hier echt iets van zal komen. Maar hij zou toch op zijn minst moeten gaan beseffen dat wat hij deed absoluut niet door de beugel kan.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees