Man krijgt 3 in plaats van zes jaar effectief

Hof van beroep halveert straf Plopsapedofiel

Hof van beroep halveert straf Plopsapedofiel

Cedric P. kreeg in eerste aanleg zes jaar effectief. Foto: mma

De Panne -

Cedric P. (47) is in beroep veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief, de helft minder dan in eerste aanleg. De voormalige medewerker van Plopsaland werd veroordeeld voor de verkrachting van een 17-jarige zwakbegaafde jobstudent.

Cedric P. (47) uit De Panne werd ervan beschuldigd de minderjarige jobstudent N. uit Oostende herhaaldelijk lastiggevallen te hebben toen ze allebei in Plopsaland werkten. Zelf ontkende hij dat altijd. Ze zouden elkaar naar eigen zeggen pas ontmoet hebben door de verkoop van een wielertruitje. In elk geval ging het misbruik van start in de paasvakantie van 2015. Hij betastte en bepotelde de jongen, die uit schrik niets durfde te zeggen aan zijn ouders. P. dreigde er immers mee hen te vermoorden. Ook na de vakantiejob hield P. contact met zijn slachtoffer via sms en Facebook. Hij overtuigde de tiener ook om naar zijn huis te komen. P. zag zijn kans schoon, verdoofde de jongen via een gasmasker en verkrachtte hem vervolgens brutaal. “Wat hij daar deed met mij, dat wilde ik niet. Ik riep ‘stop’, maar dat deed hij niet”, verklaarde de jongen later. Het misbruik kwam aan het licht nadat de jongen zijn gsm opzettelijk thuis had laten liggen, zodat zijn moeder de vele obscene sms'en zou lezen die de dader stuurde. Bij de huiszoeking werd de computer van P. in beslag genomen en daarop stonden tientallen foto's van kinderporno, foto's die hij zelf had gemaakt en verspreid via internet. P. had ook verschillende valse Facebookprofielen waarmee hij jongens probeerde te overtuigen om seks met hem te hebben tegen betaling.

Behandelen

In eerste aanleg werd hij veroordeeld tot zes jaar effectief. In beroep pleitte zijn advocaat om de straf te laten zakken naar vijf jaar, waarvan een deel met uitstel zodat hij zich kon laten behandelen. Daar had het hof wel oren naar. P. kreeg vijf jaar, waarvan drie jaar effectief. De andere twee jaar is hij vrij strikte voorwaarden, waaronder een behandeling -al dan niet residentieel-, zich onthouden van alcoholmisbruik en alle druggebruik. Naast de celstraf mag hij twintig jaar geen functie uitoefenen waarin hij gezag heeft over jongeren.

De ouders van het slachtoffer reageerden ontgoocheld na de uitspraak. “Hij zit een jaar in de cel, dus binnen twee jaar kan hij al vrij komen. Net nu het met onze zoon wat beter ging, want sinds kort durft hij weer alleen buiten. Een psychiater heeft al vastgesteld dat die man niet te behandelen is, dit kunnen we niet begrijpen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio