Kappers knippen voor de dertiende keer ten voordele van Kom op tegen Kanker

Kappers knippen voor de dertiende keer ten voordele van Kom op tegen Kanker

jvl Foto: jvl

Leuven -

Tijdens de Langste Dag op zaterdag 24 juni staan de kappers weer klaar op de Oude Markt in Leuven om haren te knippen voor Kom op tegen Kanker.

Peter Herman Verbruggen is dit jaar professioneel weerhouden en wordt vervangen door Peter Platel, auteur van het boek ‘Hou van haar’ en zelf kapper. Meter van het Kappersdorp is journaliste Annemie Struyf. “Ik doe dit al enkele jaren, omdat het plaatje hier volledig klopt. Alles draait rond de strijd tegen kanker”, vertelt Struyf. “Daarnaast is dit een ongelofelijke groep van geëngageerde, fijne mensen. Nergens zie je zoveel kappers en klanten in één ruimte. Bovendien is er een grote diversiteit onder de kappers, wat heel bijzonder is en een voorbeeld voor velen.”

De kappers willen er tijdens de traditionele Langste Dag een groot feest van maken met het Kappersdorp als middelpunt. Zo willen de kappers ook een eerbetoon brengen aan oprichter Jef De Bie, die zelf de strijd verloor tegen kanker. “Dit is een uniek concept in de wereld. Het zal voor ons al zeker en vast de langste werkdag worden. We knippen niet om haar in te zamelen, maar gaan voor een zo groot mogelijke opbrengt voor Kom op tegen Kanker, zodat zij kunnen investeren in medicatie en behandelingen. Kanker stopt niet, en wij ook niet, dus we zullen nog vele jaren doorgaan met het Kappersdorp”, zegt Yvette Demoitié.

Het groot openluchtkapsalon opent de deuren om 14 uur en sluit om 21 uur, waarna de laatste klanten worden afgewerkt en de animatie nog tot 22 uur doorloopt. Het kapsalon biedt een totaal aanbod aan schoonheidsverzorging en relaxatie, zoals make-up en massages. Verder zullen er enkele barbiers aanwezig zijn om haren en baarden te knippen en te trimmen. Ook de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Redingenhof zijn opnieuw van de partij. Wachtende klanten hoeven zich niet te vervelen, want het podium zal doorlopend gevuld zijn met optredens, zang, dans en animatie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio