Rijverbod gevorderd voor verantwoordelijke van dodelijke klap

Holsbeek / Mechelen / Leuven -

In de Leuvense politierechtbank is vrijdag vier maanden rijverbod gevorderd tegen een man uit Mechelen, die ervan verdacht wordt onopzettelijk de dood te hebben veroorzaakt van motorrijder Michael Stoffelen.

De uit Mechelen afkomstige Khadar E.M.(54) had motorrijder Michael Stoffelen(36) uit Holsbeek voorrang moeten verlenen toen hij op 20 november 2015 met zijn bestelwagen de inrit van het recyclagebedrijf Lion Recyclage opreed aan de Wijgmaalsesteenweg in Wilsele. E.M. volgde een voorligger en draaide meteen ook links de inrit op. Een beslissing met dramatische gevolgen. Stoffelen, die volgens de verkeersdeskundige tussen 64 en 73 kilometer per uur reed en vanop 300 meter zichtbaar was, kwam vanuit de tegengestelde richting. Verrast door de opduikende bestelwagen probeerde hij via een uitwijkmanoeuvre een aanrijding te voorkomen. Tevergeefs. De papa van een zoontje botste tegen de flank van het voertuig en overleed ter plaatse.

Inschatting

“De beklaagde moest voorrang verlenen aan het slachtoffer”, aldus het politieparket. “Hij heeft een verkeerde inschatting gemaakt met fatale gevolgen. Het komt eropaan te allen tijde aandachtig te zijn en oog te hebben voor alle weggebruikers.” Voor zijn onoplettendheid vordert het parket drie maanden cel met uitstel, vier maanden rijverbod en het hernemen van de vier examens. Deze laatste maatregel lijkt aangewezen omdat de beklaagde tijdens de zitting niet bijster goed scoorde op het vlak van de voorrangsregels. “Had de motorrijder maar afgeremd, dan was er geen probleem”, aldus E.M.. Gelijktijdig maakte de Mechelaar ook zijn beklag over het feit dat zijn bestelwagen perte totale was. “Dat is het minste van mijn zorgen dat uw auto perte totale is”, reageerde de politierechter. “Dat is totaal ondergeschikt.”

Voor de familie was het overlijden van Michael de tweede zware tegenslag in minder dan drie jaar tijd. In 2013 overleed ook Kenny na een botsing tegen een boom aan de Eenmeilaan in Kessel-Lo. “Twee Kinderen verliezen in het verkeer op nog geen drie jaar is een nachtmerrie van elke ouder”, getuigde mama Kristel Schepens op de zitting. “Ik hoop dat deze chauffeur zijn ganse leven zich zal herinneren. Want de ouders, broers en zus krijgen levenslang. Onze zoon en broer komt nooit meer naar huis. Wij moeten verder leven met dit immens verdriet, leegte en pijn.” De verdediging van E.M. vroeg een milde straf. Vonnis op 30 juni.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio