Jonge Ternattenaren openen Veloo

Stationsbuurt is hippe fietszaak rijker

Stationsbuurt is hippe fietszaak rijker

Valerie en Jurgen in hun nieuwe fietszaak Veloo: “Wij herstellen alle fietsen.” Foto: dhh

Ternat -

De stationsbuurt van Ternat is een hippe zaak rijker. Jurgen Nevens en Valerie Depeet openden Veloo, een gezellige fietsenzaak.

Enkele jaren geleden leek de stationsbuurt van Ternat dood te bloeden. Sinds de omgeving door het gemeentebestuur werd heraangelegd, komt er stilaan weer leven in de brouwerij.

Niet ver van het station opende de trendy conceptstore Paulette, waar hippe vrouwen terecht kunnen voor kledij. Mannen vinden hun gading bij de barbiers van The Men Station, en sinds deze week kwam er nog een trendy zaak bij: Veloo.Dat is de nieuwe zaak van Ternattenaren Jurgen Nevens en Valerie Depee.

“Eigenlijk doen we vooral herstellingen van fietsen, maar we hebben ook een beperkt assortiment leuke fietsspullen”, zegt Valerie Depeet. “De getrainde wielertoerist zal hier misschien minder zijn gading vinden.” Wie dus het nieuwe wielertruitje van Peter Sagan zoekt, zal niet meteen zijn zin vinden bij Veloo. Wie op zoek is naar trendy fietstassen, kleurrijke helmen, toffe handgrepen, miniatuurwielrennertjes of T-shirts met grappige fiets-opschriften, kan er wel terecht.

“Uiteraard ben ik in de eerste plaats een fietsenmaker”, zegt Jurgen Nevens. “Mensen kunnen hier met eender welke fiets terecht. Steeds meer fietsenmakers weigeren om goedkope fietsen te herstellen. Ik neem alles aan, en altijd met de glimlach. We werken ook met duidelijke prijslijsten.”

Valerie heeft nog een fulltime job, Jurgen werkt nog halftijds. “Het begon toen ik enkele jaren geleden zelf begon te fietsen. Ik stapte naar de fietsenwinkel met enkele vragen en werd er bijna uitgelachen. Daarom schreef ik me bij Syntra in voor een cursus. Ik wilde de basis van fietsherstellingen leren. Uiteindelijk vond ik dat zo leuk, dat ik de hele cursus heb afgewerkt. Aangezien ik altijd al een leuke zaak uit de grond wilde stampen, hebben we werk gemaakt van Veloo”, vertelt Jurgen nog.

“We willen niet te hard van stapel lopen. Ik blijf mijn andere job halftijds uitoefenen. Maar ik kijk wel erg uit naar dit avontuur.”

Zelf rijden Jurgen en Valerie vaak met de fiets. Jurgen vindt het dan ook belangrijk om kwaliteit te verkopen. “Ik vind het ook tof om fietsen te personaliseren. Daarom verkoop ik alleen fietsen die klanten zelf kunnen samenstellen. Zo verkoop ik fietsen van Ridley, vintage fietsen van Achielle en fietsen van Beaufort. Ook Brick Lane Bikes uit Londen kun je hier vinden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio