CLUBNIEUWS. Anderlecht maakt werk van twee transfers, Gent spreekt met Charleroi-middenvelder

CLUBNIEUWS. Anderlecht maakt werk van twee transfers, Gent spreekt met Charleroi-middenvelder

Pieter Gerkens Foto: JEFFREY GAENS

Anderlecht maakt werk van twee inkomende transfers. KV Kortrijk verlost Club Brugge van een overbodige doelman. AA Gent praat met een middenvelder van Charleroi. En Peter Maes blijkt niet haalbaar voor een Nederlandse club. Het clubnieuws in een notendop.

ANDERLECHT. Gerkens op komst, moeilijk dossier Sels

Anderlecht maakt werk van twee inkomende transfers. Gisteren zat het bestuur nog eens rond de tafel met Sint-Truiden over de transfer van Pieter Gerkens. De komst van de middenvelder is op een paar details na rond en er zullen geen ruilspelers in de deal betrokken worden.

Nu het ook duidelijk is dat René Weiler naast Boeckx en Svilar echt nog een ervaren keeper wil, is het dossier Matz Sels weer uit de ijskast gehaald. Anderlecht praat opnieuw met Newcastle over een uitleenbeurt, maar het is een complexe zaak. Newcastle wil geen cent toesteken in deze huurtransactie en Sels wil ook niet al te veel loon inleveren.

Op uitgaand vlak werd Dodi Lukebakio voorgesteld aan Charleroi. De flankaanvaller is naar de C-kern van RSCA verwezen, maar Charleroi is alleen geïnteresseerd als Tainmont vertrekt. Vorig seizoen werd hij bij Toulouse gestald. Van Holsbeeck gaf in Polen ook aan dat Sevilla voorlopig geen bod uitbracht op Teodor­czyk.

KV KORTRIJK. Bruzzese komt over van Club Brugge

Intussen is het contract van drie jaar voor Sébastien Bruzzese (28) bij Kortrijk op enkele punten en komma’s na volledig beklonken. De doelman was op overschot bij Club Brugge en trok afgelopen winter op uitleenbasis naar STVV, waar hij een goeie terugronde speelde. Met de komst van Hubert zat Club met een keepersoverschot waardoor een kleine transferprijs volstond. Bij Kortrijk moet Bruzzese de concurrentie aangaan met Thomas Kaminski.

AA GENT.Buffalo’s praten met Marcq

Vorige week wilde Charleroi nog niet meewerken aan een vertrek van controlerende middenvelder Damien Marcq, maar die situatie is nu toch enigszins veranderd. De 28-jarige Franse middenvelder wil graag een nieuwe stap zetten in zijn carrière en AA Gent-coach Hein Van Haezebrouck ziet toekomst in hem.

Marcq onderhandelde gisteren alvast in de Arteveldestad. Die gesprekken waren constructief, maar er werd nog geen akkoord gevonden. Verwacht wordt dat het volgende week tot een doorbraak kan komen. Mogelijk maakt Gent-spits Jérémy Perbet de omgekeerde beweging naar Mambourg, al is ook spits Chris Bedia een goeie ruilspeler. Charleroi-manager Mehdi Bayat praatte gisteren ook een uur met Clinton Mata om hem te overhalen voor Anderlecht te kiezen, maar de rechtsachter hakte de knoop nog niet door.

RACING GENK. Sevilla meldt zich voor Berge

Sevilla heeft zich officieel gemeld bij RC Genk voor Berge, maar kreeg te horen dat hij voor geen enkele prijs weg mag.

En ook nog... Maes niet haalbaar voor Roda JC

Het Nederlandse Roda JC zoekt nog altijd naar een ­opvolger voor coach Yannis Anastasiou, die naar Kortrijk trok. Technisch directeur Harm van Veldhoven denkt daarbij vooral Belgisch en nam contact op met Peter Maes, die naast de job bij Antwerp greep.

De twee partijen voerden verkennende gesprekken, maar al snel bleek dat Maes financieel niet haalbaar is voor de club uit Kerkrade. Roda JC richt het vizier nu op twee andere kandidaten “uit het Nederlands taalgebied”, terwijl Maes nog andere buitenlandse opties heeft.

Corrigeer