Honderden mensen nemen afscheid van G. (15) die maandag uit het leven stapte

Honderden mensen nemen afscheid van G. (15) die maandag uit het leven stapte

Foto: rr

Ninove -

Honderden mensen hebben zaterdagmiddag afscheid genomen van de 15-jarige G. uit Appelterre. Hij maakte maandagavond een eind aan zijn leven omdat er een naaktfoto van hem gedeeld werd op sociale media.

De afscheidsplechtigheid voor G. vond plaats in de Sint-Gertrudiskerk in Appelterre en duurde ongeveer een uur. De kist van de overleden tiener werd de kerk binnengedragen door leden van Sandu Gym, de sportclub waar G. sinds enkele maanden actief was.

Bij de start van de viering namen zijn ouders en zijn vriendin het woord. “We wilden nog zo veel samen doen en van je weten. Je was mama’s rots in de branding en onze kampioen. Je nieuwe passie - thai boxing - verrijkte je leven. Je zat vol plannen en keek uit naar competities en besliste om een opleiding paracommando te starten. Maar het heeft niet mogen zijn. Door laffe pesterijen was je alle dromen kwijt”, klonk het geëmotioneerd.

LEES OOK. Zeshonderd mensen houden wake voor G. (15): “Dit had nooit mogen gebeuren”

De begrafenis werd bijgewoond door honderden mensen. Ook buiten de kerk volgden heel wat mensen de afscheidsplechtigheid.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

LEES OOK. G. (15) was een vrolijke jongen, tot hij die ene foto zag

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees