Gevreesd voor het ergste: 15 peuters van zelfde kinderdagverblijf nog altijd vermist na inferno in Londen

Gevreesd voor het ergste: 15 peuters van zelfde kinderdagverblijf nog altijd vermist na inferno in Londen

Foto: Photo News

Vijftien kinderen die verbleven in de Grenfell Nursery, een kinderdagverblijf op de gelijkvloerse verdieping van de Londense Grenfell Tower, zijn enkele dagen na de brand nog altijd vermist. De familieleden en verantwoordelijken vrezen het ergste.

De dodentol van de brand in de Londense wolkenkrabber staat officieel nog op 30, maar de Londense politie meldt zaterdag dat er wellicht 58 mensen om het leven kwamen. Er wordt zelfs gevreesd dat ook dat cijfer de komende dagen nog zal oplopen. Er zijn nog tientallen vermisten en volgens de hulpdiensten is er drie dagen na het inferno geen hoop meer om nog overlevenden te vinden in het puin.

Onder die vermisten zijn nog vijftien kinderen van hetzelfde kinderdagverblijf, zo bevestigt de uitbaatster van de Grenfell Nursery aan de Britse media. De kinderen zijn tussen de zes maanden en de vier jaar oud. “Veel van die kinderen woonden in de wolkenkrabber met hun ouders. Van vijftien van hen is echter nog geen spoor”, aldus Shirley Sylvester. “Dit is gewoon te erg voor woorden, wij kunnen er gewoon niet mee omgaan. Die kinderen, hun ouders... Die zijn ook familie voor ons.”

LEES OOK. Drama kon gebeuren door besparing van amper 6.000 euro

Op dit moment zijn nog meer dan 70 mensen vermist, luidt het bij de Londense politie Scotland Yard. Er liggen nog 24 mensen in het ziekenhuis: 12 van hen verkeren nog altijd in kritieke toestand.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees