Vrachtwagen verliest 500 liter brandstof in Wilsele

Leuven -

In de Leuvense deelgemeente Wilsele heeft een vrachtwagen zaterdagochtend zo’n 400 tot 500 liter brandstof verloren op de Aarschotsesteenweg. Brandweer en civiele bescherming hadden uren werk om het goedje op te ruimen. Bovendien knapte tijdens de werkzaamheden een ondergrondse waterleiding, zodat een deel van het wegdek omhoogkwam. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

Het incident deed zich zaterdagochtend rond 06.30 uur voor op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. Een vrachtwagen die pas getankt had, reed over een riooldeksel, dat om onbekende reden omhoog kwam en een gat sloeg in de brandstoftank van de vrachtwagen. Door het lek kon zo’n 400 à 500 liter brandstof weglopen op de rijbaan en in de goot. Een deel van de brandstof kwam ook in de riolering terecht.

Zowel de brandweer als de milieuambtenaar van de stad Leuven en Aquafin kwamen ter plaatse. De brandweer probeerde het wegdek proper te spuiten, maar dat bleef spekglad, zodat de civiele bescherming erbij gehaald werd. Tijdens de werkzaamheden van de civiele bescherming knapte echter een ondergrondse waterleiding, waardoor een deel van het fietspad omhoogkwam, waarna ook de watermaatschappij ter plaatse kwam om de watertoevoer een tijdlang af te sluiten.

Omdat de herstellingswerken niet onmiddellijk uitgevoerd konden worden, werd een deel van de rijbaan richting Rotselaar afgesloten en werd er afwisselend verkeer ingevoerd door middel van verkeerslichten. De tankwagen werd getakeld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees