Jongeren schoppen dj arbeidsongeschikt: “Ze waren gewoon uit op ruzie”

Jongeren schoppen dj arbeidsongeschikt: “Ze waren gewoon uit op ruzie”

Foto: belga

Kortrijk / Roeselare / Maldegem -

Een bende jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een West-Vlaamse man zware schoppen gegeven op de Markt in Maldegem. “Ze waren gewoon uit op ruzie en een gevecht. Verschrikkelijk laf”, zegt slachtoffer Glenn Vanbecelaere, die nu enkele dagen arbeidsongeschikt is.

Glenn Vanbecelaere (25) liep zaterdagmorgen op de Markt in Maldegem. De jongeman, een jaar geleden van Roeselare naar Kortrijk verhuisd, had net als dj Remi Guarani een set gespeeld in een café in de Markstraat tijdens een Bacardi Night-feestje. Tussen halfvier en vijf uur stapte hij richting de Markt om zijn materiaal in de wagen te zetten en nog snel iets te eten in de pitazaak in de buurt. Maar op de Markt werd Glenn plots aangevallen door een groepje jongeren.

“Toen ik naar mijn auto stapte, ben ik zomaar zonder enige reden aangevallen door 5 à 7 jongeren”, zegt Glenn.

Blijven schoppen

“Terwijl ze allemaal naar mij sloegen en ik mij probeerde te verdedigen, bleef één van hen keihard schoppen ter hoogte van mijn knie. Hij had kort zwart haar met wax erin, droeg een donker hemd of T-shirt in combinatie met een jeansbroek. Hij was 1,75 à 1,80 meter groot en sprak met een Vlaams accent. Hij kwam echt heel agressief over. En na elke trap leek hij er meer plezier in te hebben”, zegt Glenn.

Uiteindelijk verloor Glenn zijn evenwicht en kwam hij in de struiken terecht. “Toen ik opnieuw rechtkroop, waren ze al gaan lopen. Twee vriendelijke passanten hebben mij vervolgens geholpen om in de struiken naar mijn gsm en sleutels te zoeken. Ik dacht even dat mijn laptop beschadigd was, maar gelukkig werkt alles nog perfect. Toen ik de Markt verliet, kwam ik nog twee andere jongens tegen die beweerden ook aangevallen te zijn.”

De materiële schade valt dan wel mee, lichamelijk draagt Glenn wel serieuze gevolgen. “Ik heb heel wat schaafwonden opgelopen en heb moeite om te steunen en te wandelen op mijn rechterbeen. Ook mijn been strekken en plooien is bijzonder lastig. Mijn pees en spieren zijn dan ook zwaar geraakt en zijn ontstoken. Ik ben door de aanval enkele dagen arbeidsongeschikt. En dat door gasten die gewoon uit waren op ruzie. Zo verschrikkelijk laf.”

Wie meer weet over de feiten kan contact opnemen met Glenn via Facebook.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees