School heeft eigen speedboot, dankzij deze handige papa’s

De ouders en de kinderen zijn in de wolken met de nieuwe speelboot. Foto: lvh

Zulte -

De speelplaats van Vrije Basisschool De Leiebloem steekt in het nieuw. Dankzij handige papa’s hebben de kinderen nu een eigen speelboot.

Een dertigtal ouders stak de voorbije dagen de handen uit de mouwen in Vrije Basisschool De Leiebloem in Machelen-aan-de-Leie. “Voordien was dit een behoorlijk lege speelplaats”, vertelt directeur Rudy Haerens. “Met de hulp van deze goed draaiende ouderwerking is dat nu helemaal anders. Er is buiten een volledige relaxruimte gebouwd, compleet met buitenkeuken. De muren kregen een nieuwe lik verf inclusief bloemen- en graspatronen en we bouwden een buitenpodium, zodat de kleinsten zich kunnen uitleven op optredens.”

De handige papa’s bouwden zelfs een volledig nieuwe speelboot voor hun kinderen, compleet met blauw kunstgras in de vorm van een plas, vastgemaakt op de grond. “We werkten verschillende weken aan de vele aanpassingen die we wilden doen. Ik heb het nog maar zelden gezien dat zoveel ouders tegelijk aan de speelplaats aan de slag zijn”, aldus de directeur.

“Met een aantal papa’s werkten we enkele dagen samen in de workshop om allerlei figuren uit te zagen en te bouwen”, vertelt één van de ouders.

“Alles wat we bouwden, is lager dan zestig centimeter. Voor de veiligheid van de kinderen, want hoe hoger je gaat, in hoe meer demping je moet voorzien. De rubberen tegels rond de speeltuigen die een mogelijke val dempen, zijn nu vervangen door kunstgras.”

Grote kom spaghetti

Het is een hechte ouderwerking, bevestigen ze in koor. “We moeten voor activiteiten nooit lang zoeken om vrijwilligers te vinden. En dit weekend zeker niet. We zijn zeker met dertig ouders aanwezig. We ontbeten hier, er werd een grote kom spaghetti gemaakt voor lunch. Het is hard werken, maar evenzeer genieten.”

De ouders verzamelden met activiteiten enkele duizenden euro’s om de opknapbeurt te financieren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees