Honderden mensen namen afscheid van G. (15)

Honderden mensen namen afscheid van G. (15)

De aanwezige jongeren zochten troost en steun bij elkaar. Foto: Marc Gysens

Ninove -

De kerk zat bomvol voor het afscheid van G. (15), die maandag uit het leven stapte nadat een expliciete foto van hem werd verspreid op Instagram.

Waarom? Die ene vraag stelden zich de honderden vrienden, familieleden, klasgenoten, kennissen en dorpsgenoten die zaterdag in de Sint-Gertrudiskerk afscheid namen van de vijftienjarige G., de tiener die maandagavond uit het leven stapte nadat een expliciete foto van hem werd verspreid op sociale media. De trainer en leden van de thaiboksvereniging Sandu Gym, waar G. sinds kort actief in was, droegen de kist waarop zijn bokshandschoenen lagen. Op een tv-scherm vooraan verschenen foto's van G. en onder andere Photograph van Ed Sheeran en Faded van Alan Walker weerklonken door de boxen.

Tijdens de plechtigheid richtte de klastitularis van G. en pastoor Alexander Vandaele zich tot de aanwezige jongeren. “Geniet van elke dag en van je jeugd. Velen van jullie zijn dankzij dit examen van het leven iets volwassener geworden en leren vandaag de betekenis van relativeren. Wie een winnaar wil zijn moet ook kunnen verliezen.”

Ook de ouders van G. namen het woord. “Je was mama's rots in de branding en onze kampioen. Je nieuwe passie thaiboksen verrijkte je leven. Je zat vol plannen en had beslist om de opleiding paracommando te volgen, maar het heeft niet mogen zijn. Door laffe pesterijen was je al je dromen kwijt. We hopen dat mensen nu nadenken voor ze iets op sociale media posten.”

Amber, de vriendin van G., had het dan weer over hun laatste weekend. “Zondag hebben we nog samen op de brommer gereden en we hadden zoveel plezier. Ik vraag iedereen om aan een tof moment met hem te denken en hem zo te herinneren. Dat had hij graag gewild. Rust zacht, lieve schat.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio