Woorden van ouders verongelukte Shauni gaan door merg en been: "We missen je nog elke dag”

Het bord staat aan het kruispunt van de Woluwelaan met de Jozef Van Damstraat. Tijdens de inhuldiging stonden familie en vrienden stil bij de nagedachtenis aan Shauni. Foto: ddl

Vilvoorde / Zaventem -

Op de hoek tussen de Woluwelaan en de Jozef Van Damstraat prijkt sinds gisteren een Save-bord van Ouders van Verongelukte kinderen. Dat bord herdenkt Shauni Jespers (20), die op die plek vier jaar geleden omkwam. Familie en vrienden legden er een bloemetje en gaven uiting aan hun gemis.

Op 23 september 2013 kostte een verschrikkelijk verkeersongeval het leven aan Shauni Jespers uit Vilvoorde. Ze zat in de auto bij haar vriendje Robin Vanden Bempt uit Sint-Stevens-Woluwe toen die door een vrachtwagen in de flank werd geraakt. Van Robins Opel Astra bleef bijna niets meer over, maar hij overleefde het ongeval. Shauni had minder geluk. Dat tragische moment werd gisteren herdacht met de plaatsing van een Save-bord aan het kruispunt van de Woluwelaan met de Jozef Van Damstraat in Sint-Stevens-Woluwe, waar het ongeval gebeurde.

Het bord komt er op vraag van Shauni’s ouders, Frédéric Jespers en Carla Knop, die zich na het ongeval aansloten bij de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). De geëmotioneerde ouders lieten tijdens de inhuldiging van het bord een brief voorlezen. Hun woorden gingen door merg en been. “Vier jaar geleden kregen we het verschrikkelijke bericht”, klinkt het. “Het is moeilijk te bevatten dat jouw hele leven in slechts enkele seconden werd weggevaagd. Ook voor ons was het het begin van een hele moeilijke periode. We proberen om verder te gaan, zoals jij dat zou gewild hebben. Maar het is niet eenvoudig. Op de pijn komt geen slijt. Op jouw plaats aan de eettafel, zit nu je knuffel. Zo ben je toch een beetje bij ons. Ook je tekeningen hebben we verzameld en in een map gestoken, want je tekende toch zo graag. En goed. Shauni, we missen je lach en je spontaniteit nog elke dag.”

Zoveel plannen

Ook de grootouders lieten een brief voorlezen waarin ze het gemis in woorden probeerden te bevatten. “Je was pas afgestudeerd en had zoveel plannen. Maar die heb je nooit kunnen waarmaken.”

Een delegatie van het Zaventems gemeentebestuur tekende ook present op de herdenking. Burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD) stelde dat dit bord de burgers moest wijzen op de verantwoordelijkheden die ze dragen wanneer ze achter het stuur kruipen. “Want er is nog veel werk in België”, voegde voorzitter van het OVK Annemie Hemelaers daaraan toe. “Nog te vaak kruipen mensen onder invloed achter het stuur. Ook aan de verkeersopleidingen moet geschaafd worden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees