Onbekende bekrast al meer dan twee jaar lang auto’s op parking: “Het wordt tijd dat deze ellende stopt”

An Haesebeyt, uitbaatster van het Ganzenhof: “De dader pikt er gewoon willekeurige auto’s uit.” Foto: jvw

Balegem / Oosterzele -

Café-Feestzaal Ganzenhof in Balegem is opnieuw het slachtoffer geworden van vandalisme. “Dat is nu al twee jaar aan de gang”, klaagt uitbaatster An Haesebeyt. “Intussen hebben al zowat twintig klanten een klacht ingediend bij de politie.”

Het vandalisme hield een tijd op, maar het voorbije weekend is het opnieuw begonnen. “De dader gaat steeds op dezelfde manier te werk. Hij maakt een grote kras op de wagens die op de parking staan. Dat gebeurt telkens als het café open is, maar nog niemand heeft daar iets van gezien. De dader pikt er gewoon willekeurige auto’s uit. Ik denk dat het altijd om dezelfde persoon. De politie onderzoekt de zaak, maar er komt blijkbaar geen schot in. Het wordt tijd dat die ellende achter de rug is en dat de dader gevat kan worden.”

De parking waarop het vandalisme gebeurt, ligt rechtover het café, naast het station, en is eigendom van de gemeente Oosterzele. “Vreemd, want achteraan het café, langs de spoorweg, ligt ook een parking, zonder verlichting en veel meer weggestopt en daar gebeurt nooit iets. Het is telkens één wagen die aangepakt wordt, ook wanneer de parking vol staat, en elke keer ‘s avonds en in het weekend. Omdat het om een parking van de gemeente gaat, heb ik de burgemeester op de hoogte gebracht van de nieuwe feiten. Eigenlijk is een camera de oplossing.”

Bart Van Waeyenberge uit Zottegem werd afgelopen weekend voor de tweede keer slachtoffer met de wagen van zijn werkgever.

Meer dan twee jaar geleden was ook Maarten Heyndrickx uit Balegem slachtoffer. “Ik hoop dat de politie snel de dader vindt”, zegt Maarten. “Er groeit een grote woede tegen de dader omdat zoveel mensen die naar het café komen slachtoffer worden van dat zinloze vandalisme.”

“Uit de directe omgeving”

Burgemeester Johan Van Durme (CD&V) is verontwaardigd over het aanhoudende vandalisme en vraagt dat wie meer weet over de dader dit aan de politie meldt. “De politie doet buurtonderzoek. Het moet iemand uit de directe omgeving zijn. De dader wacht ook een paar weken voor hij of zij opnieuw toeslaat. Het is heel moeilijk om hem te vatten, maar het is een kwestie van tijd voor hij tegen de lamp loopt. Een camera plaatsen zal niet veel oplossen. Het krassen kan perfect buiten beeld gebeuren en wanneer er een camera hangt, zal de dader zijn werkveld verleggen naar de achterliggende parking.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees