Aanval op toeristisch resort in Malinese hoofdstad: vier burgers, vijf aanvallers gedood

Bij de aanval op een toeristisch resort in de Malinese hoofdstad Bamako zijn zondag zeker vier burgers en vijf aanvallers gedood. Dat zegt de minister van Veiligheid Salif Traore maandag. Het was een jihadistische aanval, zegt hij nog.

De aanval was gericht op Le Campement Kangabe, een populaire plek voor expats in de hoofdstad. Onder de slachtoffers bevinden zich een Portugees, een Frans-Malinees, een Chinees en een Frans-Gabonees. Er kwam ook een Malinese soldaat om het leven. Daarnaast lieten bij de aanval vier "terroristen" het leven. 

De aanval werd opgeëist door de aan al-Qaïda gelieerde jihadistische groepering Nusrat al-Islam wal Muslimeen. Drie aanvallers zijn opgepakt, weet Traore nog. 

Naast de dodelijke slachtoffers vielen er ook acht gewonden, 36 mensen konden worden gered. Onder hen 14 Malinezen en 13 Fransen. 

 

 

Mali kreunt al langer onder jihadistische aanvallen. In november van 2015 kwamen er nog meer dan twintig mensen - onder wie twee Belgen - om het leven bij een gijzeling in een Radisson Blu-hotel in Bamako. Toen zat een aan al-Qaeda gelieerde groep achter de aanval. In maart van vorig jaar werd het hotel Nord-Sud in Bamako aangevallen. Op dat moment verbleef er een missie van de Europese Unie in het hotel.

Sinds de gijzeling was in Mali de noodtoestand van kracht. Die werd afgelopen april nog maar eens verlengd met zes maanden.

Aanval op toeristisch resort in Malinese hoofdstad: vier burgers, vijf aanvallers gedood
Le Campement bevindt zich in Dougourakoro, ten oosten van hoofdstad Bamako. Foto: *
Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees