Goed nieuws voor Vinderhoutse Bossen: Stad kan snel gronden verwerven

Goed nieuws voor Vinderhoutse Bossen: Stad kan snel gronden verwerven

Schepen van Openbaar Groen Rudy Coddens vat de koe (figuurlijk) bij de horens: “Nog tijdens deze legislatuur zullen we flinke stappen vooruit kunnen zetten voor de volgende groenpool, de Vinderhoutse bossen.” Foto: DVH

Gent / Gentbrugge -

Met een wandeling tussen de koeien en een volksfeest is gisteren het zuidelijke deel van de Gentbrugse Meersen nu ook officieel geopend. Schepen Rudy Coddens bracht goed nieuws mee voor de Vinderhoutse Bossen.

Het zuidelijke deel van de Gentbrugse Meersen, een zone van 100 hectare, is sinds het voorjaar toegankelijk. Maar pas nu alles is afgewerkt, de beplanting wat rijker is en de koeien hun intrek hebben genomen in de graas- en wandelzone, kon het groengebied plechtig worden geopend. Dat gebeurde met een luide kreet van alle aanwezigen, inclusief schepen van Openbaar Groen Rudy Coddens (SP.A). In zijn toespraak verwees die naar het streefdoel van de Stad om elke Gentenaar op maximaal vijf kilometer van zijn huis een groenpool te geven. “We blijven voort investeren in de drie andere groenpolen: het Parkbos, het Oud Vliegveld in Oostakker en de Vinderhoutse Bossen.”

Coddens kondigde aan dat in dat laatste dossier binnenkort wellicht beweging komt. “De Vlaamse regering heeft vorige vrijdag een onteigeningsbesluit goedgekeurd. Dat zal het mogelijk maken om sneller gronden te verwerven. Ik reken erop dat we tijdens deze legislatuur, in 2018, flinke stappen vooruit zullen zetten.”

De Vinderhoutse Bossen bestrijken een gebied van 640 hectare in Drongen, Mariakerke en Lovendegem. Einddatum voor het hele project is 2045, maar tegen 2025 zou al 107 hectare extra bos moeten zijn aangeplant. Heel wat grond is nog in handen van landbouwers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio