Filip Watteeuw: “Circulatieplan is nog maar begin”

Filip Watteeuw: “Circulatieplan is nog maar begin”

Schepen Filip Watteeuw: “Ook buiten de ring moet de levenskwaliteit omhoog.” Foto: DVH

Gent -

Na de binnenstad wil schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) de mobiliteit aanpakken in het gebied buiten de kleine ring. “Sommigen denken dat het nu gedaan is, maar het stopt niet met het circulatieplan. Er komt nog!”

“Het circulatieplan heeft de leefbaarheid in veel centrum­wijken vooruitgeholpen. Die combinatie van leefbaarheid en bereikbaarheid willen we ook voor mensen die buiten de stadsring wonen, bijvoorbeeld in Sint-Amandsberg, Ledeberg of de Bloemekenswijk.”

Dat zei Filip Watteeuw zondag op een persmoment van het autodeelsysteem Dégage. “Ik voel dat bij sommige politici het idee begint te leven: het is genoeg geweest, laat het nu maar twee legislaturen wat rustiger zijn. Maar ik ga niet akkoord. Dit is nog maar het begin. Ook in de buitengebieden moet de levenskwaliteit omhoog.”

Zelf tramlijnen leggen

Watteeuw zei ook nog dat hij een eventuele volgende legislatuur wil ijveren voor een eigen openbaar vervoersnet in Gent. “Ik pleit ervoor dat wij als Stad de Gentse regio zelf in handen kunnen nemen. Dat we zelf kunnen zeggen welke lijnen we waar willen, en dat we de tramlijnen kunnen aanleggen die we willen aanleggen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio