Oud-scouts geven jawoord in gesjorde kerk

Oud-scouts geven jawoord in gesjorde kerk

Er waren driehonderd palen nodig om de gelegenheidskerk uit de grond te stampen. Foto: phde

Kontich -

Voormalige scoutsleider Tim Della Ruelle trad zaterdag in het huwelijksbootje met ‘zijn’ Lise Valgaeren. Het officiële ja-woord gaven ze elkaar in het gemeentehuis. Voor een wat feestelijker overgangsritueel trokken ze naar een gesjorde kerk, in elkaar gebokst door de scouts waar ze vroeger zelf lid waren.

Tim en Lise leerden elkaar kennen bij de scouts, vandaar dat ze ook hun huwelijksceremonie aan het jeugdverenigingsleven wilden koppelen. Samen met enkele vrienden bouwde Tim daarom een majestueuze ‘kerk’ op het scoutsdomein in de Kruisschanslei. Niet met stenen en cement, maar wel door houten palen aan elkaar te sjorren, zoals het goede scouts betaamt.

Het bouwwerk heeft een grondvlak van 25 op 11 meter en de toren is maar liefst 12 meter hoog. De bouwwerken namen al bij al vijf dagen in beslag.

Plan B

“In totaal hebben we ongeveer driehonderd palen uit het materiaalhok van de scouts gebruikt,” vertelt Michael, die meehielp bij de bouw van de kerk. “Bij het optrekken van de toren hebben we touwen als extra zekering gebruikt, totdat hij helemaal rechtstond.”

De amateurbouwers hadden ook een plan-B klaar voor het geval er slecht weer zou opduiken. Maar het bleef gelukkig de hele middag helder en droog.

Aangenaam verrast

“Indien nodig hadden we de kerk bekleed met doorzichtige zeilen, maar dan zou het effect wel minder mooi geweest zijn.”

Alle gasten op de trouwplechtigheid waren aangenaam verrast door het bouwwerk. Vooral de hoogte van de toren maakte op heel wat bezoekers een overweldigende indruk.

Maandag wordt de kerk alweer afgebroken.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio