Vlaming in Londen zag hoe woedende menigte zich tegen dader aanslag keerde

Aan een moskee in de wijk Finsbury Park in Londen is een 48-jarige man afgelopen nacht ingereden op voetgangers aan een moskee. Daarbij vielen al zeker één dode en meerdere gewonden. De Vlaming Thomas Van Hulle woont recht tegenover de moskee en hoorde en zag alles gebeuren.

”Ik hoorde enorm veel geschreeuw”, zegt Van Hulle bij VTM Nieuws. “Toen ik naar buiten keek, zag ik heel wat mensen op de grond liggen.”

Van Hulle zag de bestelwagen staan, maar zag ook hoe de voetgangers zich tegen de dader hadden gekeerd nadat die op enkele mensen was ingereden. “Ik zag hoe een groep mensen een persoon aan het schoppen was en hem tegen de grond probeerde te houden. Die persoon bleek dan de dader te zijn.”

De politie droeg alle omwonenden op om binnen te blijven en sloot de buurt af. “We mochten het gebouw niet verlaten en er mocht ook niemand binnenkomen. Er was veel paniek en lawaai. Iedereen uit de buurt kwam kijken of ze konden helpen, maar daardoor stond er heel veel volk. Dat was gevaarlijk, want het is een drukke baan en iedereen stond op straat. Bovendien was er geen overzicht tussen de gewonden en de niet-gewonden.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees