“Ik ontmoette de liefde van mijn leven op zijn eigen begrafenis”

“Ik ontmoette de liefde van mijn leven op zijn eigen begrafenis”

Themabeeld Foto: Shutterstock

De 43-jarige Helen Hunter leerde Jack Martin (58) twee jaar geleden online kennen. Vorige maand ontmoette ze hem voor het eerst, maar tragisch genoeg vond die eerste ontmoeting plaats op zijn eigen begrafenis.

De vrouw uit het Britse Sunderland leerde de Amerikaan uit Arkansas in mei 2015 kennen via de socialenetwerksite Pinterest. “We deelden onze liefde voor horrorfilms, tattoos en fotografie”, legt ze uit aan Mirror. “We werden Facebookvrienden en hij schraapte al zijn moed bij elkaar om mijn nummer te vragen. Hij zei later dat hij nooit had verwacht dat ik effectief zou antwoorden op zijn berichtje. Hij dacht dat ik te hoog gegrepen was. Maar na enkele maanden al waren we elke ochtend en avond aan het bellen met elkaar.”

Jack werd voor Helen een echte houvast in haar leven. De vrouw heeft er een carrière van 22 jaar in het theater op zitten, maar zegde haar baan vaarwel om voltijds voor haar intussen overleden zieke moeder te zorgen.

Langeafstandsrelatie

“Jack had ook een moeilijk leven gehad. Zijn vader werd vermoord toen hij 22 was. Maar alles wat hij had meegemaakt, heeft hem ook sterker gemaakt. We hadden zo veel gemeen. Ik heb een 21-jarige zoon, Karl. Hij een 22-jarige dochter, Nicole. Hij is net als ik ook gescheiden.”

Dat de twee een langeafstandsrelatie hadden, kon Helen weinig schelen. “Ik had echt geen twijfels, want ik wist dat we uiteindelijk wel samen zouden belanden. We waren een koppel, ook al waren we fysiek niet bij elkaar.”

Verhuisplannen

Vorige maand was het eindelijk zover en had Jack een bezoek aan Sunderland gepland. Hij zou overvliegen en drie weken bij Helen in Groot-Brittannië blijven.

“Nadien zou ik mee naar Amerika vliegen om zijn familie te leren kennen. We zouden gaan reizen: naar de Grand Canyon en naar Disneyland. En naar Albuquerque, in New Mexico, waar hij zijn jeugd doorbracht. We gingen dan bekijken of het voor hem makkelijker zou zijn om naar Europa te komen, of dat ik naar Arkansas zou verhuizen.”

Verschrikkelijk nieuws

Zoveel plannen, zulke mooie vooruitzichten. Maar daaraan kwam op 7 mei abrupt een einde, toen Helens berichtjes naar Jack plots onbeantwoord bleven.

“Ik wist meteen dat er iets fout was. Enkele uren later kreeg ik een berichtje van Jacks zus Vicky met het verschrikkelijke nieuws dat hij een hartaanval had gekregen tijdens het tv-kijken. Ik was aan het winkelen met een vriendin en stormde schreeuwend uit de paskamer. De volgende dag heb ik de hele dag gehuild.”

Begrafenis

Helen zette een fundraising op poten om Jacks begrafenis te kunnen bijwonen. Dankzij heel wat vrijgevige vrienden slaagde ze erin het bedrag van iets meer dan 1.000 euro in te zamelen en trok ze naar Amerika.

“De reis was heel emotioneel. Zijn familie wist ook alles over mij. Ze zeiden dat ze beseften hoeveel Jack en ik van elkaar hielden. Jack was altijd over mij aan het vertellen.”

De dag voor de uitvaartplechtigheid zag ze Jack voor het eerst in haar leven. “Hij keek naar mij met een glimlach. Ik gaf hem een paar kusjes, aaide zijn gezicht en hield zijn hand vast. Ik wou dat we niet zo lang gewacht hadden. Ik voel me bedrogen omdat het leven dat we gepland hadden, niet meer kunnen leiden.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees