Met deze openingsspeech zet kersvers coach Leko de toon bij Club Brugge: “Passie en grinta”

Club Brugge begon vandaag met de eerste training aan het seizoen 2017-2018, het eerste seizoen na het tijdperk Preud’homme. Na een duidelijke introductie van voorzitter Bart Verhaeghe zette kersvers coach Ivan Leko in zijn eerste speech in de kleedkamer alvast de toon voor het komende seizoen: “Misschien ben ik jong om coach te zijn maar je zal snel ontdekken dat er voor mij maar één iets telt: elke dag moet het beter.”

“Misschien ben ik jong om coach te zijn maar je zal snel ontdekken dat er voor mij maar één iets telt: elke dag moet het beter”, aldus Leko. “Toon mij die grinta, toon mij die passie voor het spel. Ik wil graag een ploeg zien die eke dag wil beter worden, als groep en op individueel vlak.”

Er was veel volk opgedaagd voor de eerste training, in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Leko verwelkomde nieuwkomers als Erhan Masovic, Guillaume ­Hubert, Elton Acolatse en Emmanuel Bovaventure Dennis, de uit blessure terugkerende Abdoulay Diaby en trainees onder wie Senne Lynen, Niels Verburgh, Joel Ito en Terry Osei-Berkoe, maar moet nog wachten op de internationals.

Ethan Horvath (Verenigde Staten), Lior Refaelov (Israël), Dorin Rotariu (Roemenië) en José Izquierdo (Colombia) worden maar terug verwacht op 30 juni, al gebeurt dat voor die laatste alleen maar als hij dan nog geen nieuwe club gevonden heeft. ­Tomas Pina wil terug naar Spanje en wordt ook maar terug verwacht op 30 juni in de hoop dat hij dan al een nieuwe club gevonden heeft.

Terugkerende huurlingen als Dylan Seys (Twente) en Jean-Charles Castelletto (Red Star Paris) worden vandaag niet op training verwacht. Carlos Strandberg is nog actief met Zweden op het EK U21, maar zal nadien normaal uitgeleend worden. Sander Coopman trainde wel gewoon mee.

Morgen en overmorgen staan er trainingen en medische testen op het programma.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.